Főoldal » Egészségügyi újságírói pályázat – 6000 euro a fődíj

Egészségügyi újságírói pályázat – 6000 euro a fődíj

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.
Jelentkezhetnek az érdeklődők a harmadik Európai Uniós Egészségügyi Újságírói Díjért kitűzött, 13 ezer eurós összdíjazású versenyre. Leadási határidő: 2011. július 24.
A díj harmadszorra is az Európa a betegekért témakörhöz kapcsolódik, amely ettől az évtől a gyógyszerek témájával is bővül. A cikkek középpontjában a betegeknek kell lenniük, a témakörök között szerepel egyebek mellett a határokon átívelő egészségügyi ellátás, a ritka betegségek, a szervadományozás és szervátültetés, a rák, az influenza elleni védőoltás, az Alzheimer-kór és egyéb demenciák. 

A verseny győztese 6000 euró összegű, második és harmadik helyezettje 2500, illetve 1500 eurós pénzdíjban részesül. A bizottság 3000 eurós különdíjjal ismeri el azt a cikket, amely a dohányzás emberi egészségre gyakorolt hatását, valamint a dohány és a nikotin emberi szervezetet károsító szerepét legjobban mutatja be.

A megmérettetésen kizárólag a 27 EU tagállamának 18. életévüket betöltött állampolgárai vagy lakosai vehetnek részt legfeljebb két cikkel. Pályázni az EU hivatalos nyelveinek valamelyikén íródott, hivatalosan megjelent – nyomtatott vagy online – cikkel lehet, melynek terjedelme – szóközökkel – nem haladhatja meg a 20 ezer karaktert. A részvétel szabályairól és feltételeiről a http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/2011/index_hu.htm pályázati weboldal ad tájékoztatást.

A díjat azért hívta életre az Európai Bizottság, hogy tudatosítsa az egészség kérdésének fontosságát a 27 tagállam legjobb, egészségügyi témában publikáló újságíróinak bemutatásával.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.