Főoldal » Emberek és jog ma!-ECHR több magyar kérelem, magyar per Strasbourgban!

Emberek és jog ma!-ECHR több magyar kérelem, magyar per Strasbourgban!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Jog és emberek élete ma sok vita forrása.            Több ezer magyar ügy van az ECHR, strasbourgi bíróság intézményében.

Magyar per, magyar kérelem Strasbourgban, mindig előzetesen már lezajlott magyar eljárásokat feltételez. (Elhúzódott peres eljárás, kisebbség védelme stb.)

Számos ügyben az emberi jogok sérelme karizmatikus pl. politikai szólásszabadság, vallásszabadság stb.

 

Hasonlóan a magyar emberek a jogsérelmeikkel szívesen fordulnak az Alkotmánybírósághoz.

Alapvető jogok tényleges érvényesülése a magyar jogalkalmazásban, a beadványok alapján még hagy vissza kívánni valót!

Már az is komoly mérlegelést okoz az embereknél, hogy egy súlyos jogsérelem során az Alkotmányjogi panasz, vagy az ECHR strasbourgi bíróság felé beterjesztett kérelem mellett döntsön! (Jogsérelem oka pl. alkotmányellenes jogszabály bírósági alkalmazása stb.)

 

Strasbourg a jogviták végállomása – már más szempontból értékelve azokat!

 

Mindkét eljárás akár az Alkotmánybíróság, akár az ECHR Strasbourg előtt illetékmentes.

Strasbourgban ma több ezer kérelem van a magyar emberek részéről beterjesztve, de ennek brutálisan nagy része a magyar fogva tartás és annak körülményeire kiterjedő kérelem.

Magyar családok, magyar emberek jogsérelmei jellemzően megoldódnak a magyar bírósági eljárások alatt.

Fellebbezés és felülvizsgálat rendre megnyugtató végeredményt hoz a jogvitában állóknak, azt elfogadják a pereskedő felek.

 

Emberi jogok sérelme azonban számos területen ismétlődnek Magyarországon, bár a mindenkori kormány időről-időre korrigálja a túlzó jogsérelmes állapotokat.

Lehetőség van az ECHR által első eljárási szakaszban ajánlott egyezségi összegben megállapodni a magyar állam képviselőivel.

Ez az egyezség kíméli a magyar jogsértett állampolgárt, ahogy a magyar államot is. Irodánk a strasbourgi kérelmek ügyében az egyezséget készíti elő, a több szakma, több szakterület egy egyezség elvén!

Ennek hiányában egy második körben újbóli részletes kérelem előterjesztés és jellemzően az iratok alapján születik döntés, de tárgyalás is lehetséges.

 

Fentiek áttekintése minden magyar ember számára, azt az alapos és életszerű üzenetet hordozza, hogy már a bírósági per előtt hasznos a permegelőző vitarendezés, profi szakemberekkel.

Hasonlóan irodánk szakemberei részt vesznek a bírósági eljárások közbeni egyezségek létrejöttében, vagy éppen az ECHR egyezségi ajánlatok megállapodásaiban! (ELSŐ KÉZBŐL SZAKMAI MAGAZIN)

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.