Főoldal » Halak Holdtölte előtt

Halak Holdtölte előtt

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hétfőn ismét Telihold lesz. Már érezhető a hatása és szemmel látható az állapota. Kiteljesedése előtt a növő szakasz Halak állatövi jegyében tartózkodik. Végigértünk testünk minden pontján, kezdve a fejtetőtől. Az érzékeny Halak Hold intenzívebb hatást vált ki az élet minden területén.

A fizikai és lelki érzékenyég és a lábfájások felerősödhetnek. Hangulatunk befolyásolható és fáradékony. A művészetek iránti érdeklődés megnő, a fantázia szárnyal. Az oldódás napjai következnek, ilyenkor nyugodtan hagyakozhatunk a megérzéseinkre és az apró rítusok is igen hatásosak.

A Halak állatövi jegy hatásairól és a tennivalókról a „C”, mint csoda a háztartásban bejegyzésben részletesen írtam. A különbség a Hold helyzetében keresendő. Akkor fogyó szakaszban volt, jelenleg pedig a Telihold előtti utolsó növekvő fázisban. Érvényesek a mai napon a befogadó hatások és az energiákra vonatkozó szabályok.

A szépségápolásban az anyagok bőrbe juttatásáé és a lábfürdőké a főszerep. Nem szabad hajat mosni és hajat vágatni.

Ismét eljött egy víznap, a szobanövények locsolásának ideje. A fűnyírás is időszerű és általában a levél-hangsúlyos növényekkel foglalkozunk.

Étkezéseink során a friss és lédús táplálékokat kívánja a szervezetünk. A saláták és a levélnövények kerülnek a középpontba. Érdemes kipróbálni egzotikus, távol-keleti, finom fűszerezésű ételeket. A szénhidrátokkal azonban vigyázni kell, mert víz napokon jobban beépülnek a szervezetbe.

Aki teheti, ezeken a napokon menjen úszni, mert hatása csodaszámba megy. Remek ötlet továbbá pezsgőzni a kádban. Újra élhetjük gyerekkorunkat és egyben művészi hajlamainkat is kifejezhetjük, ha vízfestékkel festünk ezeken a napokon.

Holnap Telihold lesz. Hatásai közé tartozik többek között, hogy ezen a napon megnő a szülések száma. A hétfőt pedig a Hold uralja. Aki holnap születik az a Hold gyermeke is lesz. A Hold neve latinul luna, a hétfő olaszul lunedi, franciául lundi. Talán erre vezethető vissza az uralkodó nap megjelölése. A hétfőn született gyerekek „alattvalók” lesznek, akiknek az égitest kerek, sápadt arcot adományoz. A tapasztalatokat pedig egy versike foglalja össze:

„Hétfő gyermeke tiszta arcú,

Kedd gyermeke kegyes,

Szerda gyermeke, jaj neked,

Csütörtöké messze megy,

Péntek gyermeke ad, ha megszorulsz,

Szombat gyermeke nehezen boldogul,

És a gyermek, aki vasárnap született,

Vidám, jóképű és derűs.”

Ki-ki gondolja át, hogy születése napja milyen adottságokkal ruházta fel. Pénteken születtem. Nekem bejött.

 

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.