Főoldal » Holdudvarunk

Holdudvarunk

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Megismerve a Holddal kapcsolatos alapvető tudnivalókat kicsit körülnézünk saját „udvarunkon”. Mindennapi életünk, egészségünk, háztartásunk, kertünk mind tartogat olyan tennivalókat, melyeket a Hold titkainak ismerete könnyebbé varázsol. A növő- és fogyó  fázis alapvető szabályai mindenkor érvényesek. Nemcsak a fázisokra kell figyelnünk, hanem azt is tudnunk kell, hogy éppen melyik jegyben jár. Az egyes állatövi jegyekben általában két-három napot tartozódik és amikor keresztülvándorol rajtuk, aktivizálja azok hatását.

Fontos tudnivaló, hogy az állatövi jegyek négy minőségbe sorolhatók.

levegőnapok : Ikrek, Vízöntő, Mérleg

víznapok : Rák, Skorpió, Halak

földnapok, vagy hidegnapok : Bika, Szűz, Bak

melegnapok : Kos, Oroszlán, Nyilas

 

Háztartási munkák : Minden tisztítási és lakásszépítési munkálat könnyebb, hatékonyabb fogyó holdnál, ne csodálkozzunk, ha a teliholdkor mosott ruha foltos marad. A növekvő hold idején inkább a tervezgetés, gyűjtögetés, beszerzés ajánlott. 

Mindennapok: Fogyó holdnál jobb spórolni, óvatos lépéseket tenni életünkben, növő holdnál jobban működik fantáziánk, ilyenkor rászánhatjuk magunkat fontosabb írásbeli ügyekre. Állásinterjút telihold után két-három napra tervezzünk.

Egészség: Akkor gyógyítsuk vagy gyógyítassuk egyes testrészeinket, amikor a megfelelő jegyben jár a hold, a műtét viszont épp ezeken a napokon kerülendő. Műtéthez a fogyó hold napjait, gyógyszeres kezeléshez a növekvőket válasszuk, ilyenkor intenzívebben hatnak.

Szépségápolás: Bőrtisztítás, fogyókúra, erős masszázs fogyó holdkor, ápolás, kényeztetés, ránctalanítás növő holdkor hatékonyabb.

Szerelem: Újholdnál újrakezdhetünk egy viszonyt, megismerkedhetünk valakivel, teliholdnál viszont gyakoribbak a szakítások, ilyenkor vigyázni kell, hogy elkerüljük a veszekedést.

Kertészkedés: Újholdkor kezeljük a beteg növényeket, növő holdnál tilos trágyázni, teliholdkor érdemes gyógynövényeket gyűjteni, de nem szabad megmetszeni a fákat, az ültetés fogyó holdkor lesz leghatékonyabb.

Üzleti élet: Általában azok a vállalkozások sikeresek, melyek a növő szakaszban kezdődnek, míg a Telihold után kezdődőeknek több akadállyal kell szembenézni.

A területekkel részletesen foglalkozom a későbbiekben a tökéletes befogadás érdekében. Most azonban bemutatom a mai nap tennivalóit.

Ma, augusztus 13-án Telihold van és a Vízöntő jegyben járunk.

A Vízöntő a lábszárat, a visszereket és a mirigyrendszert aktivizálja.  A Teliholdnak speciális hatása van. Mit tehetünk ma a Hold segítségével? A fázisok hatásai közül ma még a növő Hold szabályok vannak érvényben.

Ma az alsó lábszár válik hangsúlyossá, a bokával együtt. Ilyenkor van ideje a visszeres lábak felpolcolásának, gyógyításának. Magas magnéziumtartalmú ételek fogyasztása kiváló regenerálója megtépázott idegeinknek, jót tesz töredezett hajunknak és a lábszárgörcsök is könnyebben oldódnak hatására.

A Vízöntő levegőnap, melynek a legjobb zsír-és olajminősége, mely a mirigyrendszert látja el táperővel, tartja karban. Fogyasszunk zsiradékot és olajat, a növényi részekből a pl. a karfiolt, mint virágot részesítsük előnyben.

Hangulatunk különcködő, újdonságkereső. Szívügyekben való döntésre kedvezőtlen, érdemes egy kicsit várni a döntéssel.

Mivel a Telihold segíti a belső feltöltődésünket, nagyon fontos a nyugalom megteremtése és a lazítás. Egy kellemes illóolajos fürdő bergamott-, boróka-, menta vagy citromolajjal segíti a tökéletes ellazulást. Zenei ajánlatom Verdi vagy Chopin muzsikája lelki táplálékként.

Holnaptól egy új szakaszba lépünk és a kissé különc Halak hatásait boncolgatjuk.

A mai legfontosabb feladat azonban, hogy az erőtől duzzadó égi társunk szeszélyének ellenállva lazítsunk és oldjuk a feszültséget!

http://www.youtube.com/watch?v=qa0Z6g1XJkU


MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.