Főoldal » Holdvarázslat

Holdvarázslat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Hold vándorlásának általános szabályai minden emberre egyaránt vonatkoznak, függetlenül attól, hogy milyen jegyben látták meg a napvilágot. A holdhónap ideje alatt növő és fogyó szakaszokat különböztetünk meg, melyek időtartama egyenként körülbelül két hét.

Érdemes kutatni emlékeinkben, keresve azokat a tapasztalatokat, melyek alapján különbségeket tudunk tenni bizonyos időszakok történései, reakcióink és hangulatváltozásaink között. Kevesen gondolnak arra, hogy ezek hátterében a Hold bújik meg.

Alapvető különbségek vannak a két fázis, vagyis a növő és a fogyó Hold időszaka között.

Általános szabály, hogy növő Hold idején a befogadás fázisában élünk. A növekvő gravitáció hatására a szervezet biológiai folyamataira a kívülről befelé és a felülről lefelé irányultság jellemző. Ilyenkor minden olyan tevékenység hasznos, mely a feltöltődést, a testi, lelki és szellemi épülést segíti elő. A vitaminok, hatóanyagok könnyebben beépülnek a szervezetbe, erősödünk és energiákat raktározunk.  Ebben az időszakban jelentős többletterhelést is képesek vagyunk vállalni. A fentről lefelé irányulás következtében a természetben is hasonló folyamatok mennek végbe, a növények hatóanyagai a gyökerekben összpontosulnak.

 

Fogyó Hold idejének megváltozik a folyamat. A gravitáció csökkenése miatt a belülről kifelé és az alulról felfelé irány jellemző a szervezet működésében. Könnyebben távoznak a felesleges anyagok, mérgek, ezért ez az időszak kiválóan alkalmas böjtölésre, méregtelenítésre és testsúlycsökkentő kúrákra egyaránt. A szellemi és fizikai megterhelést nehezebben viseli testünk, viszont lelkünk erősítése, meditáció és egyéb jótékony technikák működtetése csodákat tehet.

A növő- és fogyó fázisokon belül külön-külön hatása van az Újholdnak és a Teliholdnak. Ezek különleges napok és már érkezésük előtt egy-két nappal érezhető közeledtük.

Újholdkor van a csúcsponton a méregtelenítő képességünk, ezért, ha ezen a napon böjtölünk vagy méregtelenítünk, számos betegség kialakulását előzhetjük meg. A megújulás napját is jelenti, érdemes együttműködni égi segítőnkkel, életminőségünket javító elhatározásokkal és a rossz szokásoktól való megválás megkezdésével. Ezen a napon mindkettő gyerekjáték.

Újhold és Telihold napja a sebészeti beavatkozások szempontjából a legkritikusabb. A Telihold talán az egyetlen olyan „égi jelenség”, melynek hatásai a legismertebbek, még azok számára is, akik kevésbé figyelik a természetet és nem gondoltak még a vele való együttélés szabályainak megtapasztalására.

Az erőtől duzzadó égitest ilyenkor különös hatással bír. Statisztikai adatokat figyelembe véve ezen és a megelőző egy-két napon több az agresszív cselekvés, baleset, negatív történés. Összefügg ez azzal is, hogy ilyenkor az emberek ingerlékenyebbek, érzékenyebbek, a nyugtalanság és a rossz alvás következtében figyelmetlenné válhatnak. Ilyenkor több gyerek jön a világra.

A soron következő bejegyzésekből kiderül majd, hogy nemcsak a két nagy fázis hatásait kell figyelembe venni és Hold segítségét kihasználni, hanem az egyes időszakokon belüli napoknak is jelentősége van.

Jelenleg a Hold növő fázisban van és 13-án ragyog fel a Telihold.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.