Főoldal » Hosszú per vége a strasbourgi kérelem, strasbourgi ügy!

Hosszú per vége a strasbourgi kérelem, strasbourgi ügy!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Előre kell jeleznünk, hogy az ügyfél életében a strasbourgi ügy, strasbourgi per nem magától jön létre………

Hosszú pereskedés, vagy éppen súlyos jogvita, nehéz és bonyolult jogsérelem előzi meg azokat Magyarországon.

Jellemzően a magyar emberek Magyarországon még mindig a szükségesnél többször kezdenek bele pereskedésbe családtagjaikkal, vagy szomszédaikkal, szerződés hibái miatt a másik féllel stb.!

Per helyett a jogvitában, a profi egyezségi irodák adhatják a leghatékonyabb megoldást.

Ezzel a bírósági per évekig való – perrendtartás előírásai miatt is megtörténő – elhúzódása megelőzhető, a jogvita költségei pedig lecsökkenthetőek ésszerű mértékre.

Ismert az a piaci tapasztalat, hogy az 5-6 évig tartóper összes ügyfélre háruló kiadása a 1.6-2.2MFT közötti mértéket is megütheti.

 

Hosszú egy peres ügyben az ügyfél útja!

 

Új jelenség, számos ügyfél részéről megjelenő piaci tapasztalat, hogy az ügyfelek az ítéleteiket nagyon késve kapják meg a jogi képviselőtől, ügyvédtől!

Fontos probléma ez, hiszen az utolsó ítélet, rendelkezésre álló jogorvoslat utolsó döntése nyit határidőt a strasbourgi kérelem beadásához!

Jogsérelmek, panaszok évente több ezres nagyságrendben fogalmazódnak meg Magyarországon. ( Okai:hosszú peres eljárások, illetmények ügyei, fogva tartás körülményei, tulajdon elvesztése, újságírók kitiltása parlamentből ügyei, egyházügyi jogszabály vitái stb.)

Magyar ügyek száma nagy az EJEB előtt.

Sem a kérelem elektronikus formája nem egyszerű, sem a jogsérelem és az emberi jogok védelmének egyezménye áttekintése, a már megszületett EJEB döntések indoklásai nem egyszerű olvasmányok.

EJEB kérelem  elindítása előtt, érdemes önkritikusan vizsgálnia minden jogkereső ügyfélnek, a magyarországi peres eljárásban a saját, vagy éppen a megbízott ügyvéd a per elhúzódásában tett szerepét.

Minden megindult kérelemnél az első időszakban annak eldöntése történik, hogy maga a kérelem (formai, tartalmi szempontok sokasága) befogadásra kerül-e a strasbourgi nemzetközi bíróság részéről!

Természetesen ez már a feleken is múlik, mikor folytatnak le szakemberekkel támogatva érdemi vitarendezést, ha az EJEB már látja a részleges jogsérelmet!

Kérjen időpontot: 06-302-164-102 (10-18h munkanapokon) Jelentkezzen be e-mail-ben: ugyek.perek@index.hu

(Forrás: Első Kézből – Szakmai Magazin)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.