Főoldal » Hurrá nyaralunk!

Hurrá nyaralunk!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Meglepett a párom: Irány a Balaton! Másfél hónap óta vártam a napot, mikor indulhatunk végre. Izgatottan készülődtem, mindent bepakoltam-e, amire szükség lehet egy hosszú hétvégén. Inzulin, vércukormérő, tesztcsík, tű. A csomagomban ott helye a kényelmes bőrcipőnek, a puha papucsnak és a természetes anyagokból készült ruhadaraboknak. A tisztálkodási csomagomból nem hiányozhat a testápoló, hiszen kiemelten odafigyelek a bőröm épségére. És ott a vízi cipő, mely nagyszerű és könnyű találmány, hogy élvezzem az élővizek csodálatos világát. Egy kis itthoni zöldség, gyümölcs, némi húskészítmény, ami “húsból hús”, mindenféle tartósítók nélkül.

Az interneten böngészve találtam néhány cukrászdát, melyek diabetikus süteményt és fagylaltot kínáltak. Épp ma nincs, csak most, máskor mindig tartunk! – mentegetőzött az eladó. A parti sétányon vigaszul hatféle diabetikus fagyi közül választhattam. A finom halászlé feltette a koronát az első napunkra, a könnyű vacsora kellemes kerthelyiségben, utána nézelődés a siófoki parton, kellemes fáradtság, kitűnő vércukor eredmények.

Balatonfüred mindig elvarázsolt a csodálatos sétányával; az a levegő, a finom borok, a forgatag, ez Füred. A kedvenc cukrászdám sem maradhat el. A házi sütemények igazi gasztronómiai élményt jelentettek egykor számomra. Majd én csak nézem! – morogtam beletörődve. És lám csoda! Az udvarias pincér kérdésemre többféle diabetikus süteményt is felsorolt és nemcsak cukor-, de glutén- és tejmenteset is. Számomra tökéletes csoda! Hiába cukorbeteg a magyar lakosság több mint 10 %-a, nem igazán figyelnek a vendéglátásban erre a tényre.

A süti és a tálalás fenomenális, a mák és a meggy íze igazi összhangot alkotva elvarázsolt. Meglepett, mikor az egyik felszolgáló hölgy rögtönzött kiselőadást tartott a nyírfacukorról. Szerinte: “Ha árulom, fontosnak tartom, ismerjem, amit a kedves vevőnek kínálok.”

Csak ámultam és bámultam, nem utolsó sorban végre nyugodt szívvel jóízűen falatoztam egy finom sütit…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.