Főoldal » Karácsonyi előzetes

Karácsonyi előzetes

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Jön a karácsony! Ez a jó hír! Van viszont, aki máris szorong tőle, és bizony eszébe sem jutna lájkolni ezt a családi ünnepet. Mert a körülményei nem olyan sziruposak, habosak, mint amilyennek a média sugallja, amilyen riportokat hallunk a rádióban, amilyet a képeslapok sugallnak.  Hiába sulykolják ugyanis, hogy ahol az ajtóra az van írva, hogy xy család, ott az ajtón belül angyalok röpködnek, a szájakból piros szívek röptetik a szerető szavakat, mindenki mindenkit szeret…….stb.

Aki még nem tudna róla, Jézus születése sem volt ilyen idilli! A Három királyok vittek egy kis ajándékot….de nem sokra ment vele, ha vittek egyáltalán.

Szorongunk, hogy családtagjaink nem lesznek elégedettek az ajándékunkkal? Vagy mi az övékkel? Esetleg venni sincs módunk? Előre görcsbe rándul a gyomrunk a kötelező látogatásoktól? A családtagok játszmáitól? Sokszor ezek a félelmek, szorongások, nem is napjainkból erednek, hanem mélyen a gyerekkorunkból. Ne gondoljátok, hogy ezzel kell szenvedni életünk végéig!

Kell ezzel foglalkoznunk! Nem muszáj szenvednünk. Nem muszáj életünk végéig hurcolni sebeket.

Amikor én elkezdtem pszichológushoz járni, a barátnőm azt mondta: Minek? Nem vagy te hülye!

Nem vagyok! De biztosan tudtam, hogy nem akarom azt, hogy félelmek aggódások kerítsenek a hatalmukba, amikor a legtöbb józanságra és akaraterőre lenne szükségem..

Egyre többen ismerik fel, hogy jobb, mint a legjobb barátnőnkkel beszélgetni, aki mindenben egyetért velünk és különben is a könyökén jön ki a nyüszítésünk.

Elfogadjuk, hogy valaki alkoholista, hogy veri a családját, hogy függőségben él…..de a pszichológus, az az ördög cimborája….vagy mégsem?

Ha valakinek van a hasában egy daganat, azonnal rohan és mindent megtesz, hogy kivegyék onnan. És a lelki „daganatok”? Ők pusztíthatnak szabadon? Vagy szedjük ki őket, amíg lehet?

            Sokan félnek, hogy beszéljenek ezekről a dolgokról. Sokan azt gondolják, hogy ha ésszel már elrendezték magukban a dolgot, azzal mindent megtettek.

Pedig legtöbbször, felnőtt fejjel apróságnak tűnő ’sérelem’ bújik meg lelkünk mélyén és érzelmeinkben dolgozik ellenünk, amiről ha tudunk is, nem tulajdonítunk neki jelentőséget.

           

Nemcsak egy tréningen érzed majd jól magad, hanem utána! El sem tudod majd képzelni, hogy valaha dédelgetted a fájdalmat.

Mert az nem TE vagy! Csak valaki, valamilyen körülmény belesodort. Nem akarod hibáztatni? Nem is kell! Tudatosan jöhetsz ki belőle, mosolyogva.

Legyen úgy, ahogy neked jó, ahogy te jól érzed magad! Ha valakit el kell engedned, engedd el! Ha valakit vissza kell szeretned, szeresd vissza! A belső nyugalmat találd meg, nem a külső csillogásokat.

BOLDOG karácsonyt és hétköznapokat mindenkinek!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.