Főoldal » Káröröm

Káröröm

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nem vagyok benne egészen biztos, hogy Gyurka maradéktalanul örült az új jövevénynek. Misa tele van energiával és lelkesedéssel, ráadásul nagyon fiatal, így minden figyelmet magának követel határtalan és sokszor fárasztó szeretet-éhségével. Túl sokat kell foglalkoznunk vele és minden egyes Misával töltött másodperc a Gyurkával töltött idő rovására megy.

Gyurka szerette Mását, de nem kedvelte. Gyakran előfordultak köztük összezörrenések, ennek hátterében pedig a családi hierarchiában elfoglalt szerepért folytatott szüntelen harc állt. Mindketten tisztában voltak vele, hogy egymás vetélytársai, így Mása soha nem szalasztotta el az alkalmat, hogy hízelegjen nekünk és nagy szemekkel kéjesen dörgölőzzön, általános olvadozásra késztetve ezzel minket. Gyurka pedig bosszúból mindig talált módot rá, hogy meghúzza a farkát, megtekerje a fülét, vagy egy kicsit belecsípjen, de csak annyira, hogy éppen vakkantson egyet fájdalmában.

Misával más a helyzet. Misa korántsem annyira öntörvényű, mint a néha ordasunk volt. Gyurkának is hajlandó alárendelni magát, az Ő szeretetéért ugyanúgy küzd, mint a miénkért. Jobb a kapcsolatuk, mint Másával volt.

Mivel azonban Misa még új köztünk, a családon belüli pozíciója is bizonytalan. Egyelőre az sem teljesen egyértelmű, hogy melyikünk a falkavezér: Apu vagy én? És akik utánunk jönnek? Vajon hol helyezkedik el Mama, aki az ételt adja neki? És Anyu? Meg Papa? Akik, ha ráripakodnak Misára, hogy menjen le az ágyról, a kutya a füle botját sem mozdítja? És vajon hol helyezkedhet el egy autista?

Gyurka nem bocsátkozik nyílt összecsapásba. Alig észrevehetően tudatja Misával, hol a helye. Még annál is láthatatlanabbul, ahogy Másával tette. Az igazi diadal azonban akkor jön el, mikor Misát rosszalkodáson kaphatja, mert olyankor a szeme láttára szenvedi el a jogos büntetést. Mikor Misa szagot fog és elszalad, mi pedig torkunk szakadtából ordíthatunk, hogy “Misa!! Misa!! Jössz vissza!!”. Akkor Gyurka is részt vesz az őrült kánonban. Fütyül és fejhangon próbálja visszacsalogatni. Eredménytelenül. Ez benne a lényeg. Mert, mikor Misa nagy nehezen végre kegyeskedik visszatérni hozzánk, alaposan összeszidjuk. Gyurka szája olyankor mindig kaján mosolyra húzódik.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.