Főoldal » Mikor megmozdul az élet

Mikor megmozdul az élet

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nagyon vártam már, hogy érezzem, valaki valóban lakik odabenn :) , de a kislányunk igencsak megváratott engem ezzel az élménnyel. 

A várandósok általában a 18-24 hét között tapasztalják először magzatuk mocorgását. Akik az első babát várják, általában később, a többedszer szülők pedig már egészen korán észreveszik a nagy változást.  Könnyebb dolguk van, hiszen már tudják mit is kell érezni. 

A lényeg: ne izgulj, te is megfogod érezni. Hogy mihez lehet hasonlítani? Az édesanyák így jellemzik : mintha kaparászná belülről a hasamat, mintha egy pillangó szárnya érintené… Nekem olyan volt, mintha valaki nagyon lassan belülről megnyomta volna hasamat (20 hetesen) De bevallom először nem voltam benne biztos, hogy mit is érzek, hisz egy jó kis babgulyás után is tapasztalhat hasonlót az ember. Aztán mikor újra és újra megisméltlődött, már tudtam, ez ő :)

A 21. héten már a férjem is szembesülhetett a ténnyel. Egy kis csokis nassolás után, filmezés közben este :) A kispapák általában 22.-24. hét környékén érezhetik meg a babát, ha nagyon óvatosan az édesanya hasára teszik a kezüket. A leendő apukáknak ez nem mindig olyan nagy élmény, de a többség nagyon meg tud lepődni :) 

A későbbiek során egyre gyakrabban, és egyre erősebben mozog odabent a baba. A 30. hét után már napról napra szűkösebb a hely odabenn, így olyankor már kellemetlennek is érezhetjük a a picur tornamutatványait. A 36. héten a legtöbb gyerkőc felveszi a szülés előtti pózt, ahogy mondani szokták “befordul” . Ilyenkor a feje leszáll és rögzül a medencében, így már  csak fészkelődni tud. De erről majd később tudok igazán nyilatkozni :)

Ti miként éltétek át ezt? Vagy, hogyan képzelitek el??? Mit változtatott meg bennetek?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.