Főoldal » Mindenki “drogozik”?

Mindenki “drogozik”?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az 1,3,7-trimetilxantin a legelterjedtebb pszichoaktív drog a világon és ezt a Föld lakosságának mintegy 80 százaléka napi rendszerességgel fogyasztja.
A koffein természetes formájában mintegy 60 növényben megtalálható és számtalan forrásból hozzájuthatunk.
Koffeinfüggővé akkor válunk, ha egy nap átlagosan 150 mg-ot fogyaszt el az ember.
Egy átlagos csésze kávé 100-180 mg koffeint tartalmaz, attól függően, hogyan és miből készült.Egy csésze zöldtea átlagosan 25-40mg koffeint, a fekete 40-70mg, egyes üdítőitalokban, kólafélékben, energiaitalokban is nagy mennyiségben található.
A koffein elfogyasztása után 30-45 perccel teljes mértékben felszívódik, hatása pedig három órán belül megszűnik.

NASA-kutatók pókokat különböző drogokkal kezeltek, majd megnézték, milyen hálót szőnek ezután. Ezt persze nem úgy végezték, hogy adtak nekik egy-egy füves cigit, ők pedig elszívták, hanem a zsákmányállatban volt benne a méreg, amit megetettek vele. Ezáltal változatos kreációk születtek, amiknek nem sok közük volt az eredeti légyfogó berendezéshez. 

  • – Az extasy-val vagy speeddel tuningolt pókok vad dolgokat kreáltak, a háló keretében sok lyukat hagytak.
  • – LSD esetén egyenletesen szőttek, de nem teljesen fejezték be művüket.
  • – Marihuana hatására úgy tűnt, a pókok elvesztették a kedvüket munka közben, ugyanis félbehagyták a hálót.
  • – Cloralhidrát (altatók) befolyásoltsága alatt a keret még elkészült, de a körökhöz még hozzá se kezdtek.

A drogok mellett a koffein hatását is megérezhette a keresztes pók. Aminek bizarr hatása van hálószövés szempontjából, mert a pókok minden tervszerűség nélkül csupán egymáshoz kötögették a szálakat, minden szabályosságra fittyet hányva.
Nagymamakísérletek eddig nem történtek, így nem tudhatjuk, hogy nagy mennyiségű kávé elfogyasztása után miféle kötött sapkákban járnának az unokák oviba.

A koffeinnek az emberi szervezetre tett hatása összetett. A koffein serkentő hatású, stimulálja a központi idegrendszert, fokozza a szív és veseműködést. Testmozgás előtt fogyasztva segít felszabadítani a szervezetben elraktározott zsírt; a tüdő hörgőizmait elernyeszti, könnyíti a légzést, csökkenti az asztmás rohamok veszélyét és kutatások szerint csökkenti a depressziót is.
E jó tulajdonságai miatt, és persze azért is, mert trendi, mert mindig “pörögni kell”, a koffeint valóban a legváltozatosabb helyekről juttathatjuk szervezetünkbe.

A koffeintartalmú szárított marhahús. 1 csomag 28 gramm, és 150 mg koffeint tartalmaz.
De különféle koffeintartalmú cukorkák, csokoládék is kaphatók. Ha éppen fogyókúrázunk, akkor a mentolos-koffeines szájspray a megfelelő választás. Egy 8 ml-es tubus koffeintartalma 1400 mg, egy fújás pedig kb. 35 mg-ot tartalmaz. A száj nyálkahártyájáról ráadásul a felszívódás is jobb, ez által pedig gyorsabb hatást érünk el.
A koffeines samponok már ismertek hajhullás ellen illetve megelőzésre is használják ezeket. Megjelent a koffeines szappan is, mely egy-egy zuhanyozáskor 200 mg koffeint juttat a bőrön keresztül a testbe.
Aztán nagy figyelemmel lehet azt is kísérni, ha a gyermekünk kezet mos, hogy nehogy hajnalig dorbézoljon!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.