Főoldal » Mit tehet egy diák?

Mit tehet egy diák?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mit tehet egy középiskolás, ha egy barátja hirtelen rosszul lesz, erősen vérzik vagy elájul? Hogyan döntheti el, hogy részeg, cukros vagy újra kell éleszteni a földön fekvő embert? Honnan tudja mikor, honnan kaphat segítséget, mikor kell mentőt hívni?


Ilyen és hasonló alapvető életmentési helyzeteket oldhatnak meg 16-17 éves fiatalok a Semmelweis Egyetem orvosainak segítségével a szituációs gyakorlati oktatáson.


Időpont: 2014. március 29., szombat (sajtónyilvános: 11:30-19:00)
Helyszín: Ramada Resort udvar (1044 Budapest, Íves út 16.)


Ők látogathatják meg először Magyarországon azt az életmentő kamiont is, amelyen egy teljesen felszerelt intenzív osztály működik a „Wheels of Life” nemzetközi program keretében. A 250 diák tömeges újraélesztési gyakorlaton is részt vehet, mindezt a Semmelweis Egyetem Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvoskongresszus (SIASTOK) keretében. A cél, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a megelőzés és az intenzív terápia fontosságára az életmentő beavatkozásokat bemutató oktatási programokon keresztül. (A diákok jelentkezéséhez szükséges előzetes regisztráció lezárult.)


Program:
12:00-13:00 „Wheels of Life” életmentő kamion megtekintése diákokkal
12:30-13:15 Szituációs gyakorlatok bemutatása diákokkal diákoknak (20 fő)
13:30-14:15 Alapszintű tömeges újraélesztés diákokkal (100 fő)
15:30-19:00 Előadások fiataloknak fiatalokról 250 diák részvételével


Nyilatkozók:
Prof. Gál János a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója (11:30-13:00 között)
Dr. Szabó Attila a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program titkára, az SE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója (11:30-13:00 között)
Dr. Fritúz Gábor a Szkill- és Szimulációs Központ vezetője, SE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika (12:30-13:15 között)
Dr. Varga Katalin tanszékvezető, ELTE Affektív Pszichológia Tanszék (12:30-13:15 között)

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?