Főoldal » Okostelefonnal könnyebb fogyni

Okostelefonnal könnyebb fogyni

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma már számos segítséget kaphatunk, ha fogyni szeretnénk és egészséges életmódot kívánunk folytatni – ezek közül az egyik legújabb egy mobilalkalmazás, amelyet az okostelefonunkra könnyen letölthetünk.

Karen Grothe, a Mayo Klinika pszichológusa, aki elsősorban az elhízással és fizikai fittséggel kapcsolatos esetekkel foglalkozik, úgy véli, ezek a mobilalkalmazások kifejezetten nagy segítséget tudnak nyújtani, mivel használatukkal könnyen nyomon tudjuk követni, éppen mennyi kalóriát veszünk magunkhoz. Ahelyett, hogy kalóriatáblázatokat bújnánk, és papíron jegyzetelnénk, aznap éppen hány kalóriánál is tartunk, mindezt megteszi helyettünk a telefonunk.

Amint azt Andrew Rosenthal, a The Eatery nevű iPhone alkalmazás stratégiai igazgatója kifejtette, ezzel a programmal olyan, mintha felbéreltünk volna egy hivatásos dietetikust, aki állandóan velünk van, és megmondja, mit ehetünk és mit nem, csak ez utóbbi elég költséges, ráadásul a környezetünk számára meglehetősen furcsa lenne. 

A fenti mobilalkalmazás révén képeket is cserélhetünk a többi felhasználóval arról, éppen mit eszünk, kommentálhatjuk egymás választását, eszmét cserélhetünk arról, mi mennyire egészséges. Mindez nem csupán a fogyókúrázók számára lehet hasznos, de azoknak is, akik több zöldséget szeretnének enni, illetve kevesebb zsírt próbálnak fogyasztani. 

A számos felhasználó által feltöltött információt azután a program kielemzi azzal a céllal, hogy kiderüljön, milyen lepések vezethetnek a fogyókúrázók esetleges kudarcaihoz, így a jövőben ezekre is fel tudja hívni a felhasználók figyelmét, nehogy ugyanabba a csapdába essenek, mint korábban már mások. 

A fenti előnyök mellett ez az alkalmazás azért is nagyon hasznos, mert segítségével az ember úgy érzi, nincs egyedül a céljaival, hiszen egy nagy közösség tagja, akik mind ugyanazt szeretnék elérni, egészségesebben akarnak élni. Lehetőségük van recepteket cserélni, tippeket kapni a napi mozgáshoz, biztathatják, támogathatják egymást.  fogyokura.hu.com

A Lose It! weboldal szerint, a felhasználók összesen eddig már nagyjából 5 és fél millió kilótól szabadultak meg, és 96 százalékuk ért el sikert fogyókúrája során.

Forrás:

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/cikkek/okostelefonnal_konnyebb_fogyni/20120807151958

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.