Főoldal » Összetört szívek romjain

Összetört szívek romjain

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Emberek vagyunk. Hiába a biológia és az orvostudomány a szívfájdalomra nem létezik általános, minden emberre egyértelműen ráhúzható megoldás. Pulzáló szervünk egy csapásra felrobban, apró darabjaira hullik egy fájdalmas, mély nyomot hagyó szakítás után.

Párkapcsolataink kezdeti időszakában könnyedén lépkedünk a jövő felé, rózsaszín felhőkön tipegünk rózsaszín kis világunkban, boldog rózsaszín gondolatainkkal a fejünkben. Tökéletesen ellentmondva a józanésszel meghozott döntéseinknek szívünkre bízzunk elhatározásunkat, és ezt ott és akkor megfelelőnek gondoljuk. Mindenki. Nem csupán egy-két ember a sok millióból, hanem valamennyien úgy érezzük így helyes.

Minden egyes kapcsolatban elérkezik az a fordulópont, amikor is mi, „rózsaszín emberek” egyszeriben visszaváltozunk több színben pompázó lényekké és a világhoz idomulunk. Felismerjük párunk hibáit és jó tulajdonságait, ahogyan ő is a miénket, csalódunk, majd megbocsátunk és így tovább. Futásnak eredünk a Föld óriási mókuskerekében, ami soha nem áll meg, nem indul újra, hanem örökösen száguld. A tempót bírni kell, és bírni is fogjuk, ha kedvesünk iránti szeretetünk megmagyarázhatatlanul nagy és örök. Ha érzéseink megváltoznak, és amellett döntünk, hogy nem harcolunk vagy éppen nincs rá lehetőségünk, partnerünk makacssága és határozott szakítási szándéka miatt, zuhanórepülésben robogunk majd lefelé és bizony megsérülhetünk.

Ha bekövetkezik a legrosszabb, kellemetlen gondolatok kavaroghatnak fejünkben. Ilyen esetekben fontos a higgadtság, ami súlyosnak tűnhet, mégis maradjunk azok! Próbáljuk megtalálni a szakítás okát, keressük magunkban és ex partnerünkben is egyaránt a hibákat. Lehet ez a naivság, a bizalom hiánya, egy újabb szerelmi fellángolás, mind-mind kapcsolatoktól és emberek különbözőségétől függ. A pozitív gondolkodás ilyen esetekben nyugalmasabb napokat hozhat életünkbe. Minden történésnek megvan az oka, minden azért van úgy, ahogy lennie kell, mert így rendelte az ég. Ezektől a tapasztalásoktól leszünk azok, akik vagyunk, ezek tanítanak meg az életre és küldenek egy újabb állomásra létezésünk vágányán.

A változás az, ami reményt adhat a folytatásra, így erre kell törekednünk! Érdemes olyan dolgokba belefogni, melyekkel a kapcsolat előtt foglalkoztunk. Lehet ez egy hobbi felelevenítése, találkozás egy rég nem látott baráttal, akivel igazán jól éreztük magunkat. Ne feledjük, a románc előtt is voltunk valakik, találjuk meg újra önmagunkat. Ez biztonságérzetet adhat számunkra, kizökkenthet szomorú hétköznapjainkból. Vágassuk le a hajunkat vagy menjünk el kirándulni, az a fontos, hogy csakis magunkkal törődjünk és ápolgassuk lelkünket oly módon, ahogy csak kedvünk tartja. Nélkülözhetetlen, hogy a múltat (közös fényképek, tárgyak) zárjuk be egy dobozba és dugjuk el jó mélyre, és csak akkor vegyük elő, ha már készen állunk a továbblépésre. Abban az esetben, ha érzelmileg elértük azt a kitűzött célt, hogy kiborulás nélkül engedjük el volt szerelmünket és újabb reményekkel, magabiztosan nézzünk a jövő felé egy tábla csokit kézen fogva. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.