Főoldal » Se vele, se nélküle

Se vele, se nélküle

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Balhék, pofonok, megoldatlan problémák…

Sok emberrel megesett már, hogy olyan kapcsolatot ápolt, ami sehogy sem akart működni. Ha együtt voltak utálták egymást, ha külön, az volt a legnagyobb szívfájdalom. Hasonlít a helyzet a Bud Spencer filmekre, csak sajnos a való életben nem oldható meg néhány ökölcsapással a probléma.

A felismerés folyamatán múlik minden. Külső szemmel könnyedén észrevehetőek mások párkapcsolati problémái, de kívülről feleannyira sem olyan, mint benne élni. A szerelmi vakság, amit mások rózsaszín ködként emlegetnek, nem múlik el soha. Ezt nem úgy kell értelmezni, hogy míg meg nem halunk a fellegekben járunk! Természetesen rövidebb-hosszabb idő után kiismerjük párunkat, tudjuk mire számítsunk tőle, de akkor is beleeshetünk abba a hibába, hogy a nekünk nem tetsző dolgok felett átsiklunk. Csak forrongunk magunkban, ám ez előbb – utóbb  olyan agresszív cselekedetekre késztet minket, amikről soha nem gondoltuk volna, hogy megtörténhet velünk. Repülnek a tányérok, csattannak a pofonok vagy éppen mély depresszióval küszködve éljük se vele, se nélküle napjainkat.

Előfordul, hogy feltűnik „ez már nem egészen olyan kapcsolat, mint amit én megálmodtam magamnak. „ De jószerivel belemagyarázzuk a helyzetben, hogy „nem úgy gondolta”, „nem fog többet előfordulni”, stb. Pontosan azért cselekszünk így, mert magunknak sem akarjuk beismerni, hogy bizony ez nem mehet így tovább. Fájdalmas a felismerés és az a tudat, hogy akit egykor szerettünk és a legjobb volt vele lenni a világon, el kell engednünk.

Szakítani soha nem volt könnyű. Akár napokig, hetekig, de évekig is elhúzódhat ez a folyamat. Hiába a kimondott szó: „váljanak el útjaink,” mégsem megy könnyedén. Függ a párkapcsolatban élő személyek tulajdonságaitól, viselkedésformáitól. Fennáll annak a lehetősége is, hogy kis szünet után újra működőképes lehet az együttlét.  Ez alatt az idő alatta a pár átgondolhatja mit is vár a másiktól és saját magától, átértékelheti a közös pillanatokat és újra nekifuthat a szerelmi légyottnak. Mindenki a saját sorsának kovácsa…a döntés rajtad áll! 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.