Főoldal » Semmelweis Alumni – erősödik az Egyetem köré szerveződő szakmai közösség

Semmelweis Alumni – erősödik az Egyetem köré szerveződő szakmai közösség

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Körülbelül másfél éve alakult meg a Semmelweis Alumni Iroda, melynek elsődleges feladata a Semmelweis Egyetem és az Egyetemhez szakmai szempontból kapcsolódók (öregdiákok, oktatók, kutatók és felsőbb éves diákok) közötti kapcsolat ápolása, megerősítése.

 Az „alumni” latin eredetű szó, jelentése Magyarországon is kezd egyre ismertebbé válni, de talán nem haszontalan itt is jelezni, hogy bár a szó eredeti jelentése szerint öregdiák, véndiák, mégis ennél egy jelentősen szélesebb kört takar – az Egyetemhez szakmailag kapcsolódók körét.

 A Semmelweis Alumni tagja lehet a Semmelweis Egyetemen, illetve jogelődjein (PPTE, BOTE, SOTE, HIETE, Egészségügyi Főiskola, TF, TE stb.) végzett magyar és idegen nyelvű hallgató, jelenlegi vagy régebbi (vendég)oktató, (vendég)kutató, továbbá mindazok, akik legalább 2 évet elvégeztek az Egyetemen.

 Az iroda havonta 2-3 kulturális illetve kiránduló programot szervez tagjainak, lehetőséget biztosítva ezáltal arra, hogy értékes programok kapcsán erősíthessük régi és új ismerőseinkkel, kollégáinkkal a kapcsolatot.  Emellett az iroda aktív közreműködést vállal évfolyam- és csoporttalálkozók megszervezésében, lebonyolításában, és segítséget nyújt az egykori társak, tanárok megtalálásához. Havonta küldött hírlevelén keresztül informálja tagjait az Egyetem által legfontosabbnak ítélt szakmai kérdésekről és fejleményekről, oktatási és tudományos hírekről. Tájékoztatást nyújtunk szakmához kapcsolódó eseményekről, ösztöndíjakról, pályázati és továbbképzési lehetőségekről. Az alumni tagság betekintést enged az egykori hallgatóknak, Egyetemi polgároknak az Egyetem mai életébe, az ott folyó oktató- és tudományos munkába. A tagság számára tagkártyán keresztül 25 saját és több, mint 1000 EDC kedvezményből álló kedvezményrendszert biztosítunk.

Az Iroda következő – jelentős érdeklődésre számot tartó – programja a 2012. november 17-re tervezett Semmelweis Alumni Találkozó lesz, melyre a szervezők az Egyetem, illetve annak jogelődjeinek volt hallgatóit, különösen a jubiláns évfolyamokban (1952, 1962…) végzetteket várják.  A találkozó keretében a gálavacsora, valamint egy az egészségügyiek egészségéről szóló rövid konferencia mellett intézetlátogatások, kulturális programok, csoporttalálkozók, kiállítások is helyet kapnak.

 Az alumni tagság regisztrációhoz kötött. A Semmelweis Alumni már több mint 5000 tagot számlál. Csatlakozni és a Semmelweis Alumni aktuális híreiről, ill. tevékenységéről bővebben olvasni a honlapon lehet.  Az iroda szeretettel várja érdeklődését, csatlakozását, jelentkezését!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.