Főoldal » Sohase mond!

Sohase mond!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A szexualitás a párkapcsolatok egyik alappillére, ezen állhat vagy bukhat jövője és milyensége. A kezdetekben mindenki odafigyel arra, hogy a legjobbat hozza ki magából pontosan azért, hogy a másik fél számára örömet okozzon és nem mellesleg maradandót alkosson. Gondolhatunk itt az éjszaka megírt buja SMS-ekre, vagy a szerepjátékokra, kiegészítőkre.

Rohanó világunkban azonban ezeket a hangsúlyosan fontos apróságokat egy idő után hagyjuk kárba veszni. Ahogy haladunk a jövő felé, mindinkább képesek vagyunk elmulasztani, hogy ezekre mekkora szükség is van. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a pásztorórának nem csupán az aktusról kell szólnia, hanem a szerelem beteljesedéséről, a bizalmas intimitásról is. Állandó stressz hatásnak vagyunk kitéve a mindennapokban, amit nehéz feldolgozni és gyakran az ágyban tör ki rajtunk az ebből fakadó agresszió és türelmetlenség. Nem hagyhatjuk, hogy ez elhatalmasodjon fejünk felett, mert többnyire az ilyen problémák kibontakozása közben sértjük meg partnerünk önbecsülését, férfiasságát/nőiességét.

Tilosban jársz

Összegyűjtöttem néhány megjegyzést, elejtett mondatot, amik semmiképpen nem szabad, hogy elhangozzanak szex után.

Kevesen veszik jó néven az építő jellegű kritikákat – pedig fontos egy embernek az, hogy ilyennel szembesüljön -, az odamondogatós szidalmazást pedig még kevésbé. Tehát kíméljük partnerünket a következőktől: „Lehetett volna jobb is!” Tökéletes ember, szexuális együttlét nem létezik. Mindig van, aki egy kicsivel többet vagy kevesebbet kap a légyott során és ez így van jól. Előfordul, hogy nem úgy sikerül, ahogy szerettük volna, vagy éppen túl gyengéd volt…tegyünk ellene! De semmiképpen ne ébresszünk rossz érzéseket partnerünkben azzal, hogy azt mondjuk (magyarra lefordítva) nem élveztük. Ezzel az egyszerű rövid mondattal ugyanis ezt sugalljuk, hiába magyarázkodunk a későbbiek folyamán, hogy mi nem úgy gondoltuk.

A második ilyen megjegyzés lehet a „De jó, hogy túl vagyunk rajta!” vagy a „Na végre, hogy végeztünk!” Tény és való, hogy időnk nem mindig engedi meg a hosszas huncutkodásokat, így számos ember próbálkozik a reggeli összebújással vagy éppen az ebédszünetben eltöltött kis afférokkal. Ám ilyenkor frusztrált állapot léphet elő: elkéshetünk, megláthat valaki. Mégsem engedhetjük meg magunknak az ilyen megjegyzéseket, mert ez nem csak sértő, jellegtelenné teszi a szeretkezést. Némelyeket szexuálisan beindít a titkon csent szex, valakit pedig éppen ellenkezőleg, kiborít. Így csak azoknak tanácsos ilyen együttlétekkel kísérletezni, akik kedvelik a játékos és felettébb izgalmas szorult helyzeteket.

A toplista harmadik helyén a „Mit eszünk?” mondat áll. Valóban, sok energiát elvesz tőlünk az aktív nemi együttlét, ideális esetben azonban sem egy nő, sem egy férfi nem tud pizzává alakulni közvetlenül az aktus után. Ahogyan egy fogalmazásnak, úgy a szexnek is van egyfajta logikai vagy éppen logikátlan íve. Leegyszerűsítve: bevezetés (petting, simogatás, csókok), tárgyalás (a nemi aktus létrejötte), és a befejezés (egymás fülébe suttogás, lopott csókok). Igen, valószínűleg sokan elköltenének egy finom vacsorát és elkortyolgatnának egy pohár bort utána, de fejvesztve rohanni a hűtőhöz nem éppen célszerű megoldás. Érdemes kivárni, hogy a vágyak lecsendesüljenek és csak utána finoman megjegyezni, hogy: „Harapok valamit édes!”

Ha ezeket az alapvető szabályokat betartva éljük nemi kapcsolatunkat, ha nem is minden problémát megszűntetve, de nyugodtabb lelkiismeretet biztosítva és kellemes tapasztalásokat szerezve újabb értékes együttléttel gazdagíthatjuk intim perceinket.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.