Főoldal » Személyes találkozás vagy Facebook?

Személyes találkozás vagy Facebook?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A legújabb pszichológiai kutatás szerint a facebookos barátok nem pótolhatják az igaziakat. Az emberek boldogabbak, és kétszer annyit nevetnek, amikor szemtől-szemben, vagy webkamerán keresztül beszélgetnek ismerőseikkel, mint amikor a közösségi oldalon csevegnek.

 

Dr. Sam Roberts, a Chesteri Egyetem kutatója szerint az ilyen weboldalak nem segítik az igaz barátságok megszületését. A kutató két kérdőív segítségével azt mutatta ki, hogy nincs összefüggés a Facebook használata és a több baráttal rendelkező emberek, illetve az érzelmileg intenzívebb kapcsolatok között.

Dr. Roberts, aki a Brit Pszichológus Társaság éves konferenciáján hozta nyilvánosságra eredményeit, arról számolt be, az alapvető következtetés az, hogy kapcsolataink nem függnek a kommunikációnk mennyiségétől. „Valójában a minőségtől függ, ezért még a Skype is nagyobb mértékben javítja a kommunikáció minőségét, mint a Facebookon eltöltött idő” – állítja a szakértő. Még a telefonbeszélgetés és az SMS-ezés sem teszi olyan boldoggá az embereket, mint egy közös mosoly szemtől-szemben. A kutatásból az derül ki, hogy az életre szóló barátságok születéséhez nem a kommunikáció mennyisége, hanem annak minősége a legfontosabb.


A szakértők szerint az emberek többsége számára a legjobb kapcsolatok néhány közeli baráttól származnak, ezen kívül pedig általában további 10 fontos személyből álló külső „körrel” rendelkeznek. Ezekkel az emberekkel mindegy, hogy milyen közösségi médián keresztül kommunikálunk. Azok viszont, akik a Facebook használatával „az egész világgal szeretnének kapcsolatba lépni”, csalódni fognak, mert túlságosan sekélyes kapcsolatok fognak születni.

Forrás: Medipress

Forrás: www.proyouth.eu

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.