Főoldal » Szex – beszéd

Szex – beszéd

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nem tilos a szexről beszélni a fodrásznál, egy baráti összeröffenésen, akkor miért tabu az ágyban?Nem csupán csinálni kell, ápolni és fenntartani szükséges!

Kiegyensúlyozott párkapcsolatról akkor beszélhetünk, ha a két fél között kölcsönösen létrejön az egymás iránti tisztelet és megbecsülés, egyfajta vonzódás, szeretet, őszinteség és nemi vágyódás. A megfelelő érzelmi alappal rendelkező románcokban a testi érintkezés nem csupán fizikai kontaktusban mérhető, ez annál sokkal több. A szeretkezés során a cél, hogy kielégítsük egymás nemi vágyait, örömet szerezzünk a másiknak. A mindkét fél számára harmonikus, kielégítő kapcsolatot hasonló körülmények megalapozásával lehet létrehozni.

A szexualitással mindenkinek vannak bizonyos problémái. Kisebb-nagyobb gondok, melyeket egy–egy őszinte beszélgetés során megoldhatunk partnerünk segítségével. Fontos az odafigyelés, hiszen vannak igényeink, ahogyan párunknak is. A kétoldalú odafigyelés szükségszerű az egészséges kommunikáció során. Ez a feltétlen bizalom megjelenése, amit az ágyban és azon kívül is hasznosíthatunk. Egyéni vágyakkal rendelkezünk, nem lehet könyvekből vagy újságcikkekből elsajátítani azt, hogy mire van szüksége kedvesünknek.  Ez nem csupán ösztön, hanem ösztönös felismerés!

A hallgatás beleegyezés

Számos embernek nehéz lehet a nemi megnyilatkozás, mégis meg kell tanulni elmondani, ami a lelkünket nyomja. Célszerű a partnert lassan rávezetni. Nem kell mindent egyszerre rázúdítani és vádló hangnemben lebecsmérelni őt. Kedvesen meg lehet jegyezni, hogy olyan jó lenne, ha megint…, vagy úgy szeretném, ha… Nem szabad erőltetni, csupán tudatni kell azt, hogy nekünk mi tetszett a szerelmeskedés során. Ha másképp teszünk, megbánthatjuk társunkat, elidegenedhet tőlünk vagy a velünk folytatott szexuális viszonytól. Elveszítheti önbizalmát, melyet hosszú kemény munkával tudunk csak újra felépíteni. Ha mégis amellett döntünk, hogy hallgatásba bocsátkozunk, kapcsolatunk más területein is felléphetnek konfliktusok. Feszültek lehetünk, csupán azért mert nem merjük kimondani, amit gondolunk.

Tehát kompromisszumok nélkül, mit sem ér az egész! Ha képesek vagyunk eljutni a felismerésig, hogy valami nem egészen úgy működik, ahogy mi szeretnék, nagyot léptünk előre. Ez az első fázis. A második, hogy merjünk kommunikálni! Bár a kezdeti beszélgetés során nem kerülhet minden felszínre, ez ne riasszon el minket! Ahogy az emberi kapcsolatokban lenni szokott, az a két ember tudja megoldani a fennálló nézeteltérést, aki generálja. Végezetül fontos megtanulnunk, hogy a probléma gyökerét nem a kapcsolatban, hanem az emberben, először is önmagunkban kell keresni!

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.