Publikálj nálunk!

Röviden elmondom, hogy mit érdemes tudni a Felsofokon.hu-ról, megfelel ez így? Persze, hogy igen. A következő bekezdésben a felsofokon.hu történetéről, fontosabb mérföldkövekről, a közösségről és a céljainkról fogok írni. Ha tetszik a koncepció, akkor azt is elmondom, hogy hogyan tudsz jelentkezni, de ennyire ne szaladjunk előre.

A Felsofokon.hu rövid története

felsofokon-szakmai-magazin-publikalj-nalunk-2Miből lett a cserebogár:

 1. 2006-tól számíthatjuk az alapokat, amikor még Hallgatói Önkormányzatokkal karöltve hallgatói portálként üzemelt.
 2. Ebben az időszakban több közösségi rendezvény média partnerekén vagy szervezőjeként vett részt rendezvényeken pl. műanyag flakonok kupakjaiból kirakott legnagyobb újrahasznosítás logó Guinness-rekord kísérlet.
 3. 2009-tól változott a koncepció, mert már nem csak hallgatói portál, hanem szakmai portálként funkcionált az oldalt. Ez annyit jelentett, hogy a fő feladat a tartalomírás lett, amely a Szakmai Blogmagazin keretein belül történt. Szakértők, egyetemisták, bárki aki szakmájában kutatott, alkotott, tanult megírhatta a saját blogjában a publikációját. A válogatás, ahogy most is szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel történt. Cserébe, aki átment a rostán indíthatott szakmai blogot és publikálhatott.
 4. 2010 novemberétől minden szakmai terület élére szakterületvezetők kerültek, akik a szakágak vezetésére szakág vezetőket kértek fel. Ebben az időszakban közel 2.000 jelentkező fordult meg az irodánkban, végül közel 500 embert írt nálunk legalább egy bejegyzést, de 10-20 bejegyzéses íróink már csak 30-40-en voltak, a keménymag viszont több száz bejegyzést is írt az évek alatt
 5. 2011-2013 között a növekedés megállíthatatlan volt. A főszerkesztőség megalakulásával a feladatok szétosztásával és a fejlődés irányának meghatározásával ez a folyamat exponenciális növekedést eredményezett. Ekkor érkeztek az első hirdetők, akik az oldal fenttartásához elegendő bevételeket biztosítani tudták.
 6. 2013-tól kidolgozásra került egy pontrendszer és az ehhez tartozó jutalmazási rendszer, amely sajnos rövidtávon elbukott. Számlaképesség nélkül sajnos nem tudtunk a bloggereinknek fizetést biztosítani vagy annyira kevés bevételt generáltak a bejegyzéseik, hogy aprópénznek is kevés lett volna.
 7. 2014-ben az oldal stabilitása is megingott, így többen kiváltak és más felületen írtak. Ettől az időszaktól egészen 2015 decemberéig stagnálás és csendes leépülés volt megfigyelhető.
 8. A főszerkesztőség nem adta fel és egy utolsó nagy dobással megállította ezt a folyamatot és teljesen megújította az oldalt. Keretrendszert és designt is váltott a portál, új funkciókkal bővült, valamint új, egyszerűbb szerkezetet kapott. A blogok és a szakágak eltűntek, helyettük a Szakmai Magazinok kerültek képbe (a régi szakmai területek), valamint a bloggerek szerzők lettek. Így alakult át az oldal Szakmai magazinná, amely 2016.januárjától újra növekedési pályára állt. A 2011-es fénykorához képest is dinamikusabban növekszik.
 9. A megújult Felsofokon.hu így várja az új szerzők jelentkezését. A megújulás egyik nagy előnye, hogy új szerveren fut a WordPress, ami így sokkal gyorsabban szolgálja ki a látogatókat és a szerkesztők munkáját is megkönnyíti. A változások a statisztikákban is érezhetők, újra szereti az oldalt a Google és még jobban fogja, ha a teljes optimalizálás sikerül levezényelni.
 10. Te készen állsz arra, hogy a csapatunk tagja legyél?

felsofokon-szakmai-magazin-publikalj-nalunk-4Kinek ajánljuk fel, hogy legyen a szerzőnk?

 1. Aki úgy érzi, hogy a 18 Szakmai Magazinunk közül bármelyikbe szívesen írna
 2. Aki úgy érzi, hogy mások számára át tudja adni a tudását
 3. Aki szívesen ír szakmai publikációkat
 4. Akinek fontos az, hogy már egy köztudatban lévő oldalon írhat
 5. Aki felismeri a lehetőséget, hogy megjelenhet az írása egy már több, mint 13.000 cikkel rendelkező oldalon

felsofokon-szakmai-magazin-publikalj-nalunk-3

Kinek nem ajánljuk?

 1. Aki nem tud saját tartalmat írni
 2. Aki csak akkor hajlandó írni, ha megfizetik
 3. Aki nem tudja és nem is akarja átadni a tudását másoknak
 4. Aki nem szeretne egy dinamikusan növekvő közösséghez tartozni
 5. Aki fél attól, hogy mások olvasni fogják a cikket

Milyen előnyökkel jár, ha Felsőfokon.hu szerző vagy?

 1. Publikációd megjelenik egy havi közel 100.000 oldal letöltésű portálon
 2. Szakmai fejlődésed egy ugródeszkája lehet
 3. Partnereink révén egy beszámoló cikkért cserében résztvehetsz különböző rendezvényeken: koncert, sportesemény, színházi előadás stb.
 4. Folyamatban lévő online oktatási portálunk első felhasználói és oktatói a szerzőink lehetnek
 5. Elmondhatod a véleményed, hogy hogyan fejlesszük tovább a portált
 6. Ha elegendő írásod jelenik meg, akkor a következő fejlesztési ütemben saját magazint kaphatsz
 7. Tagságunkkal könnyedén igényelhetsz MÜOSZ vagy DEU sajátókártyát

Jelentkezés


Miért szeretnél a felsofokon.hu szerzője lenne?*

Mit tudnál hozzáadni a csapat munkájához?*


AgrárBölcsészettudományDivat és szépségGazdaság és üzletHadászat és rendészetHittudományInformatikaJog és közigazgatásKörnyezetvédelemMédia és marketingMérnök és műszakiMűvészet és kultúraOktatásOrvos és egészségtudománySportvilágTársadalomtudományTermészettudományTurizmus és vendéglátás