Főoldal » A pénz beszél

A pénz beszél

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az idei nyár egyik kulcsfigurája az AS Monaco lesz. A hercegségi csapat szinte kimeríthetetlen forrásokra támaszkodva igyekszik megerősíteni a csapatát, így friss feljutóból akár rögtön bajnokesélyessé avanzsálhatnak. 

Az átigazolási szezont egy portugál és egy kolumbiai játékos megszerzésével, kezdték. Joao Moutinho és James Rodriguez is a portugál bajnok FC Porto együttesétől költözött át Monacoba. Mindketten válogatott középpályások, James Rodriguez a fiatalabb vonal képviselője, Joao Moutinho pedig a labdarúgók számára talán legideálisabb korban (25-28) van. Moutinho inkább középen, Rodriguez pedig szélen érzi magát a legjobban. Meglátjuk, hol számol velük majd az edző. Egyikük sem volt olcsó vétel, Moutinho 22M, Rodriguez 39.2M fontba került egyes források szerint, mindketten ötéves kontraktust írtak alá. 

Claudio Ranieri “az új Chelsea”-nek nevezte csapatát, célnak pedig a top3-as helyezést tűzte ki a következő szezonra. Meglátása szerint nem elég jó támadókat igazolni, az építkezést hátulról kell kezdeni. Ezt némileg felborították az első két igazolással, hiszen Rodriguez egyértelműen támadó, Moutinho pedig középső középpályás. A harmadik hivatalos érkező a Real Madridtól ingyen távozó Ricardo Carvalho lett, aki bár 35 évesen már túl van a pályája csúcsán, még mindig képes kiváló meccseket lehozni. Jelenléte biztosan nem lesz hátrány a csapat számára, ráadásul egy pezójába sem került a Monaconak. 

A negyedik igazolás egy igazi nagyágyú, Radamel Falcao. Az Atletico Madridban európai elitcsatárrá érett, nem volt olyan klub, aki nem fogadta volna szívesen a szolgálatait. Ő azonban az AS Monacot választotta. A transzfer nem kevesebb, mint 52.8M fontot mozgatott meg, a fizetése éves szinten 14M euró körül lesz.

Hivatalosan eddig ennyi történt, de természetesen egy rakat játékossa hírbe hozták őket. Fabio Coentrao, a Real Madrid balbekkje is a feltételezett listán van, aki lehetséges, hogy elvágyódik a spanyol fővárosból, azonban nem akarnak megválni tőle, így biztosan mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Monaconak, ha akarja a portugál válogatott balbekket. Szintén a Real Madridtól érkezhet Angel Di Maria, aki könnyen a padra szorulhat Garreth Bale esetleges érkezésével, azonban ő sem lenne olcsó, a Real Madrid minden bizonnyal 30M körüli összeget kér(ne) a szélsőért. Baloldalra hírbe hozták a Barcelonától távozó Eric Abidalt is, aki talán reálisabb érkező lehet, mint Coentrao, viszont a francia már 33 éves és komoly egészségügyi problémákkal küzdött nemrég. Kapusposzton Victor Valdes neve merült fel legelőször, ugyanis arról szóltak a hírek, hogy nem folytatja a katalán együttesnél. Végül mégis úgy döntöttek a felek, hogy egy évig még náluk marad a kopasz hálóőr. Szintén spanyolországból, a Real Madridból érkezhet a remek szezont záró Diego Lopez, hiszen az új edző valószínűleg újra Iker Casillast favorizálja majd, ő pedig nem szeretne másodhegedűs lenni. Hírbe hozták a csapatot a leendő rivális Marseille kapusával, Mandandaval, illetve Julio Cesarral és Musleraval is. Érdekes átigazolási szezon lesz ez még a Monaconak, mindenképp érdemes lesz rájuk figyelni.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.