Főoldal » Anglia és Olaszország EB negyeddöntő

Anglia és Olaszország EB negyeddöntő

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarugó Európa Bajnokság utolsó negyeddöntő mérkőzésén eldől, hogy az angolok, vagy az olaszok jutnak az elődöntőbe. Ezzel az is kiderül hogy ki lesz a németek ellenfele a legjobb négy között.

Elérkeztünk az utolsó negyeddöntő mérkőzéshez ahol Anglia és Olaszország válogatottja csap össze az elődöntőbe jutásért, ahol a győztes ellenfele a magabiztosan továbbjutó Németország lesz. Ez az összecsapás igazi futballcsemege mindenki számára.  Két futballhatalom és játékstílus találkozik ezen az estén. A C csoportot Olaszország 5 ponttal a második helyen zárta a spanyolok mögött és így a D csoport győztesével, Angliával mérkőzhetnek, akiknek 7 pontot sikerült gyűjteniük saját csoportjukban.

[token node title-raw]

A két válogatott utoljára egymás ellen 2002. március 27-én játszott egy barátságos mérkőzésen ahol az olasz válogatott 2:1 arányban győzte le az angol válogatottat. Azóta mind a két válogatott óriási változásokon ment keresztül. 

Nehéz összecsapásra lehet számítani mindkét válogatott a védelemre helyezi feltehetően majd a hangsúlyt és majd a kontratámadásokban bíznak. Aki hibázik hátul az könnyen kieshet és csomagolhat a hazaútra. Az angol válogatott tagjai a büntetőpárbajra is gyakorolnak. Az elmúlt 22 évben öt alkalommal is büntetőpárbajban esett ki az angol válogatott egy nagy tornáról, ezt most mindenképpen el akarják kerülni Gerrardék, ezért Roy Hodgson kapitány külön is gyakoroltatja játékosaival a tizenegyeseket.

“Már sokszor maradtunk alul büntetőpárbajban, ez a nemzet fóbiája lett. Kihasználjuk az edzések utáni időt, és gyakoroljuk a tizenegyeseket. Azonban egy fontos meccsen sok mindentől függ a rúgás, nyugodtnak kell maradnod, magabiztosnak kell lenned, és képesnek arra, hogy belődd. Minden mást ki kell zárnod. A sok gyakorlás után reméled, hogy jobban megy a rúgás, de tapasztalatom szerint a tizenegyeslövés legfőképp az egyén lelkierején múlik. Láttuk már, hogy a legjobbak is hibáznak, míg olyanok, akik nem kifejezett büntetőspecialisták, higgadtan belövik – mondta Hodgson.

A “hirtelen halálnak” Joe Hart lehet az egyik kulcsfigurája. Az angolok hálóőre nem csak Cassanóék lövését próbálja majd kivédeni, de szívesen rúgna is.

“Ha úgy akarják, szívesen lövök büntetőt. De sokat kutattam is. Tudom, hogy az olaszok merre lövik a büntetőket, erre bárki rá tud keresni a youtube-on” – mondta Hart.

Buffon az olasz válogatott hálóőre elkerülné a 11-es rúgásokat és bízik abban, hogy az Azurrik a rendes játékidőn belül el tudják dönteni a továbbjutás sorsát.

„Már három alkalommal történt meg velem a válogatottban, hogy a mérkőzésről a büntetők döntöttek – mondta Buffon – Kétszer nyertünk, egyszer vesztettünk. Az lenne a legjobb, ha a rendes játék időn belül dőlne el, hogy ki lesz a továbbjutó.”

Buffon beismerte, hogy az idegei nem mindig vannak a legjobb formában, azonban csapattársának, Antonio Cassanónak nincsenek ilyen problémái.
„Szeretem az egészséges őrült hozzáállását – lelkesedett a kapitány. – Azt hiszem, hogy rengeteget ad hozzá a csapat teljesítményéhez. Ő egy vezéregyéniség, de gyakran alábecsüli a tehetségét. Tetszik, hogy ilyen merész, olykor azonban erőszakosan akarja magát kifejezni.”

A mérkőzést az Olimpiai Stadionban rendezik 20:45-ös kezdéssel melyet az m1-es televízió élőben közvetít. A mérkőzés játékvezetője a portugál Proenca lesz.

Olaszország várható kezdőcsapata: Buffon,Maggio,Bonucci,Barzagli,Balzaretti,De Rossi,Pirlo,Marchisio,Balotelli,Montolivo,Cassano

Cserék: De Sanctis,Sirigu,Ogbonna,Abate,Giovinco,Motta,Nocerino,Borini,Di Natale,Diamanti

Anglia várható kezdőcsapata: Hart,G. Johnson,Terry,Lescott,A. Cole,Walcott,Gerrard,Parker,A. Young,Rooney,Carroll

Cserék: Butland,Green,Baines,Jones,Kelly,Downing,Henderson,Jagielka,Milner,Oxlade-Chamberlain

Jó meccsnézést és szurkolást kívánok mindenkinek!

 

Forrás: focieb.eu

http://nol.hu/pr/anglia-olaszorszag__vasarnap_20_45_-_elo

Kép: http://888game.co/england-vs-italy-odds/#

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.