Főoldal » Auto GP – Paul Ricard: Kiss Pál Tamás futamot nyert!

Auto GP – Paul Ricard: Kiss Pál Tamás futamot nyert!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kiss Pál Tamás megint bizonyította a tehetségét! A magyar pilóta a negyedik helyről rajtolva nyerte meg az Auto GP franciaországi hétvégéjének első versenyét. 

Benne volt a levegőben már a marokkói hétvége alkalmával, hogy előbb vagy utóbb futamgyőzelem lesz ebből, így hát ennek megfelelően az megszületett! Tomi a negyedik helyről várhatta az első versenyt és ott maradt a rajt után is az élmezőnyben. 

Az első helyről a múltkori autótörő Kevin Giovesi indulhatott és mivel nem rajtolta le senki, mi több szépen eljött a startnál, így ezúttal senkinek sem lett baja. Az olasz az élen tudott maradni egy ideig, de Markus Pommer (aki viszont nagyot rajtolt) és Kimiya Sato vele tudott menni, sőt a mi versenyzőnk is közel volt hozzájuk. 

Ez utóbbi nagyon fontos volt ahhoz a taktikához amivel szépen az előbb említettek elé tudott kerülni. Giovesi, Pommer és Sato is kinn járt a boxban, de Tamás kinn tudott maradni és annak a néhány körnek köszönhetően került az első helyre. 

Mint azt a pilóta utólag elmondta, a csapat ugyanakkor ki akarta őt hozni mint a többieket, de ő még érezte, hogy elég jók a gumik. Ezt többek között annak is köszönhette, hogy az elején nem nyomta neki annyira. 

„Már a rajt után is jó tempóm volt, de nem akartam erőltetni az autót, vigyáztam a gumikra” – mondta autójából kiszállva a 22 éves pilóta. „Amikor Markus kiállt előlem, a csapat engem is a bokszba hívott, de én még nem akartam kereket cserélni. Tudtam, hogy még kellő potenciál maradt a gumijaimban, és utol akartam érni Kevint, ami működött is, és csak ez után álltam ki. Elképesztő volt az autóm balansza, igazán oda tehettem magam és leggyorsabb köröket futottam. Nagyon élveztem.” – mondta KPT. 

A dobogóra Pommer és Sato állhatott még fel. 

Eredmények: 

# Versenyző Csapat Idő
1. Tamas Pal Kiss Zele 33:30.924
2. Markus Pommer Supernova +6.214
3. Kimiya Sato Euronova +6.733
4. Kevin Giovesi Puma 3 M-Sport +12.904
5. Andrea Roda Virtuosi +13.464
6. Loris Spinelli Puma 3 M-Sport +14.048
7. Michela Cerruti Supernova +22.726
8. Yoshitaka Kuroda Zele +23.969
9. Michele La rosa MLR 71 +43.171
10. Giuseppe Cipriani Ibiza +56.752

 

Kiesők:

 

Sam Dejonghe Virtuosi 5 kör
Niccolo Schiro Ibiza 0 kör

Részforrás: Formula.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.