Főoldal » Az Audi felkészült! Íme a 2014-es gép

Az Audi felkészült! Íme a 2014-es gép

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Audi a mai napon bemutatta a 2014-es szezonra szánt versenygépét, mellyel a következő LeMans sorozatban és a híres 24 órás versenyen is elindulnak majd. A németek gépe az R18 e-tron nevet viseli. A mai napon mát tesztelik is Sebringben. 

Mindkét bajnokságban ahol elindultak a legjobbak lettek és már 12. alkalommal nyerték meg Lemans-ban a 24 órást. Nem más ez mint az Audi gárdája, mely a mai napon megmutatta mivel szeretnék megverni a mezőnyt jövőre is, ráadásul Sebringben már ma tesztelik a versenygépet. Az R18 e-tronnak nem lesz könnyű éve, hiszen a WEC-ben a Porsche képében egy igen komoly ellenfelet kaphatna. A nagy riválisnak eddig a Toyotát tekinthették, viszont a japán márka nem tudott olyan méltó ellenfél lenni, akivel nagyon komolyan számolni kellett, így nehéz dolga sem volt a németeknek. 

Ingolstadtban és Neckarsulmban fejlesztették az LMP1-es prototípust, mely teljesen az új szabályok jegyében épült. 

„Döntő fontosságú szakaszba értünk el ezzel a projekttel” – mondta az Audi sportfőnöke. „Miután megépítettük az első prototípust, most az élvez előnyt, hogy különböző versenypályákon próbáljuk ki azt. Elsősorban arról van szó, hogy a korai szakaszban is sikerüljön minél több kilométert megtenni, így ellenőrizzük a nagyon komplex hibrid erőátvitel egyes építőelemeit, és azt, ezek mennyire passzolnak egymáshoz, majd végül kidolgozzunk egy hatékonyságra optimalizált teljes csomagot – ami még sohasem volt ennyire komplikált.”

Nyilatkozat és a kép forrása: F1-live.hu 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.