Főoldal » Brazíliai: Kezdjük!

Brazíliai: Kezdjük!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2014 június 12. Magyar idő szerint, pontban 22 órakor elhangzik egy sípszó Dél-Amerikából. Ez a hang bezengi latin Amerikát, halad felfele Közép- és Észak-Amerika felé, átszeli az óceánt eljutva Európába ahol az Alpok hegyláncán az útja kettéválik a nagy Afrika és a távoli kelet országai felé. Egy hang, ami bejárja az egész világot. Egy hang, amire több millióan várnak. Egy hang, aminek az elnémulásával az emberek elfelejtve gondjaikat vetik alá magukat az egy hónapon át tartó őrületnek. Igen, kezdetét veszi a 2014-es labdarúgó világbajnokság Brazíliában.

Nem is olyan rég, még kalkulálgatnia kellett minden nemzetnek, hogy hány pontot is kell szerezniük, hány győzelmet kell még kiharcolniuk, hogy végül ott legyenek az áhított világbajnokságon. Majd a selejtezők végeztével a kijutó nemzeti csapatok már – már unottan számolgatva a napokat várták a kezdést. És végre valahára elérkezett ez a pillanat is. A válogatottak már mind kint vannak Brazíliában, és már az első edzéseiken, sajtótájékoztatóikon és autógramm osztásokon is átestek tehát jöhetnek az első labdaérintések az első passzok, cselek, gólok, örömtáncok és könnyek.

A világbajnokság nyitó mérkőzését természetesen a házigazda (végső győzelemre is esélyes) Brazília, és déli szomszédunk Horvátország játssza egymás ellen. A selecao (brazilok így emlegetik a válogatott csapatot) a torna szervező országa révén automatikusan bekerült a bajnokság A csoportjába (bár valószínűleg önerőből is kijutottak volna). A horvátok már kalandosabb úton jutottak ki Dél-Amerikába, hisz csak pótselejtező révén (Izland legyőzésével) nyerték meg jegyüket a VB-re. Két olyan csapatról van szó, akik a támadó focit szeretik. Képesek agresszívan, elszántan és alázatosan pályára lépni és valószínűleg ez így is lesz. A braziloknál valószínűleg nagyobb a nyomás, mert hazai pályán, saját szurkolóik előtt egy nyitómérkőzésen, egy olyan tornán ahol a világ legjobbjai vannak és amire a minden ország ember-fia figyel, meg kell mutatniuk , hogy velük nem lehet szórakozni, meg kell mutatniuk az erejüket. Ehhez viszont Horvátország legjobbjainak is lesz hozzá fűzni valója.

Az A csoport másik két nemzeti válogatottja játssza a második mérkőzést is. Kamerun fiai küzdenek meg Mexikó gyermekeivel. Kamerun az utolsó pillanatokban érkezett meg Brazíliába, miután meg tudtak egyezni a szövetségükkel a játékosok prémium fizetésével kapcsolatban. Érdekes színfoltja lehet a csoportnak az afrikai csapat. A barátságos mérkőzések alatt döntetlent játszottak Németországgal, ami figyelemre méltó eredmény. Mexikó a legutóbbi világbajnokságon (2010 Dél- Afrika) nyitómérkőzést játszott, ahol egy feledhető 1:1-re zárt a házigazda Dél-Afrikával. Remélhetőleg a Javier Hernandezt soraiban tudó válogatott élvezhetőbb mérkőzést tud játszani idén.

Esélylatolgatásokat, részletes elemzéseket, nagy eszmefuttatásokat nem akarok írni. Úgy gondolom, ki kell kapcsolni az ilyen gondolatokat az ember fejéből és hagyni kell, hogy elragadjon magával az az érzés, ami egy ilyen esemény körül kering. Élvezzük hát a 2014-es labdarúgó világbajnokságot. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.