Főoldal » Brutálisan jól néz ki! Ezzel megy a Dakarozni a Peugeot

Brutálisan jól néz ki! Ezzel megy a Dakarozni a Peugeot

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Peugeot régen szép sikereket ért el Dakaron és most is csak a győzelem lehet a céljuk. Már a pilóták névsora is erről árulkodik, de most, hogy megmutatták milyen külsőt kap az autó.. Nos többé nincs kétség! Íme a 2008 DKR!

Stephane Peterhansel, Carlos Sainz és Cyril Despres. Rangos nevekkel állt össze a franciák csapata, szó se róla. Három olyan versenyzőről van szó, melyek közül mindenki nyert már autóval vagy motorral legalább egy Dakart, sőt Sainz kétszeres Rali világbajnoknak is mondhatja magát. Peterhansel mindkét helyen otthon van, mert először kettő majd négy keréken is többször, összesen 12-szer tudott a legjobb lenni. Honfitársa Despres pedig nagyon úgy tűnik az ő babérjaira törhet amikor autóra váltott.

Hárman együtt nagyon erősek lehetnek, de nem csak a saját kvalitásukban kell, hogy bízzanak. A márka ugyanis komoly fejlesztések után mutathatta be (igaz egyenlőre még csak képeken) a 2008 DKR névre hallgató versenygépét. Az autó elég vad külsővel rendelkezik, ami főként a nagy kerekeknek köszönhető. Ez a két kerékmeghajtás miatt volt lehetséges, amire külön hangsúlyt fektettek. A projekt vezetője, Jean-Christophe Pailler árult el minderről részleteket. 


Elmondta alaposan átvizsgálták a raliban használt jelenlegi megoldásokat, majd elemezték a lehetőségekben rejlő pozitívumokat, mígnem eljutottak a kétkerekes megoldásig. Ezzel mondjuk rendesen eltérnek attól amit a többiek képviselhetnek, de lehet ez lesz a jó választás. Carlos Sainz szerint meg lehet nyerni egy ilyennel a viadalt, ő maga ezt arra alapozva mondta, hogy az előző két Dakaron is hasonló technikával ment. 

Ha valahol pedig ténylegesen hatékony lehet ez a szörnyeteg, akkor az a homokos terep. Ott előnyben lehetnek és sok időt nyerhetnek adott esetben a mezőny többi tagjával szemben, igaz a technikásabb szakaszokon már nem biztos, hogy akkora lesz a fórjuk. 

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=Eixmk42s5cA

Képforrás: Red Bull Motorsport/Peugeot

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.