Főoldal » Détári a Ferencváros új edzője

Détári a Ferencváros új edzője

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma délután jelentették be, hogy a távozó Prukner László helyét Détári Lajos foglalja el a Fradi kispadján. Bár nem túl hálás a feladat, de ahogy Döme is fogalmazott, a magyar válogatott és a Ferencváros kispadjára nem lehet nemet mondani. A korábbi világválogatott játékos Bozsik Péter kapitánysága idején volt már a válogatott pályaedzője, most pedig a legnépszerűbb magyar csapat irányítása is a kezébe kerül. Nem lesz könnyű dolga az eddig a másodosztályú Vecsés kispadján ülő szakembernek, mert a Fradi borzalmasan kezdte a bajnokságot, 7 forduló elteltével még nyeretlen, 2 döntetlen és 5 vereség szerepel a neve mellett. Dömére vár a feladat, hogy felrázza a társaságot, melyet bár nem sikerült megfelelően megerősíteni a nyáron, de a jelenlegi helyezésénél mindenképpen többre hivatott.

Az Európa Ligában is szereplő, ott a norvég Aalesund ellenében éppenhogy kieső csapatnál hivatalosan szakmai igazgatóként dolgozik Détári, akinek segítője a legutóbbi két bajnokin megbízott edzőként tevékenykedő Nagy Tamás lesz. Nem lehet azt mondani, hogy irigylésre méltó feladatot kapott most Döme, de ráfért már egy ilyen igazán nagy lehetőség, hogy bizonyíthassa, edzői pályafutása eddigi sikertelenségei ellenére képes kimagaslót alkotni trénerként is. Mindenesetre szurkoljunk neki, mert a magyar focinak szüksége van egy erős Ferencvárosra. 

Détári edzői pályafutását a román FC Bihornál kezdte, majd Magyarországon irányította a Budapest Honvédot, a Szombathelyi Haladást, a Tatabányát, a Nyíregyházát, a Sopront és a Siófokot is. Ezenkívül dolgozott még Vietnámban és Görögországban is. Eddig még sehol sem sikerült kitöltenie a szerződését, és bár a Fradinál sem könnyű az edzők élete, de a vezetők bíznak benne, hogy Döme végrehajtja a rábízott feladatot.

Ide kapcsolódó hír egyébként, hogy a korábbi edző Prukner László a Zalaegerszeg kispadjára tart, ahol Csank János megüresedett helyét veheti át. Mi tagadás a ZTE-nél értenek az edzők kiválasztásához, Csank is egy igazi egyéniség a magyar futballban és Prukner László sem a tucatedzők kategóriájába tartozik.

A magyar NB1-hez kapcsolódó hír még, hogy a nagybevásárlást tartó Videoton újabb külföldi játékost igazolt, ezúttal a portugál Marco Caneira személyében. Lassan már nem marad olyan poszt, ahol magyar játékos szerepel, de azt el kell ismerni, hogy Caneira egy igazi klasszis játékos, kissé érthetetlen is, hogy miért Fehérvárra jött, hiszen 32 évesen még korai a levezetés. A 25-szörös portugál válogatott védő szerepelt a 2006-os világbajnokságon is, korábbi csapatai között pedig megtalálható a Sporting Lisszabon, a Benfica, a Bordeaux és a Valencia is. Magyarországra szerződésében minden bizonnyal Paulo Sousa személye volt a döntő tényező, a csapat eddigi szereplése semmiképp sem lehetett. A Sturm Grazzal szemben a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében kieső csapat jelenleg 7. helyen áll a bajnokságban, 3 győzelem mellett 1 döntetlen és 3 vereség az eddigi eredménysor. Nyilván össze kell még szokni a rengeteg új játékosnak, ami nem lehet könnyű, mivel hetente jön új külföldi játékos. Az eddigiek még nem váltották meg a világot, de Caneira érkeztével talán egy magasabb szintre lépnek az igazolások terén, mert az eddigi, a spanyol másodosztályból érkező középszerű játékosok nem bizonyították, hogy jobbak a magyar focistáknál. Viszont ha egyszer ez a csapat összeáll és beindul, nemsokáig lesz kérdéses a bajnoki cím sorsa. Ehhez viszont lesz pár szava az eltelt 7 forduló után százszázalékos Győr-Debrecen duónak is.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.