Főoldal » DTM: A hír beigazolódott – jövőre nálunk versenyez a mezőny

DTM: A hír beigazolódott – jövőre nálunk versenyez a mezőny

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

26 évet kellett várni rájuk, de ismét itt lesznek. Magyarországra jön ugyanis a 2014-es autósport szezonban a Német Túraautó bajnokság mezőnye. Mindez a tervek szerint június 1.-én.

Jövőre Magyarországra jön a Német Túraautó Bajnokság mezőnye. 

A Hungaroring is bekerült a német túraautó-bajnokság (DTM) jövő évi versenynaptárába. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán azt mondta az MTI-nek, hogy csütörtökön tárgyalnak a DTM szakembereivel a megállapodással kapcsolatos utolsó simításokról.

„Mindig is az volt a célunk, hogy minél több világversenyt hozzunk el Mogyoródra, természetesen régóta egyeztettünk ennek a túrasorozatnak a vezetőivel is” – nyilatkozta Gyulai Zsolt. Hozzátette, örömükre szolgál, hogy a Forma-1, a túraautó-világbajnokság (WTCC) és a World Series by Renault elnevezésű sorozat után a DTM is Magyarországra érkezik. „Még egy versenysorozatot tudnék elképzelni a Hungaroringen, ez pedig a kamion Európa-bajnokság.”

Az elnök-vezérigazgató kiemelte, a németek kevés külföldi helyszínre viszik el a DTM-et, de mivel a sorozatban a Mercedes és az Audi is érdekelt, vélhetően az is erősítette a mogyoródi futam rendezésének lehetőségét, hogy ennek a két autómárkának gyára van Magyarországon.

A DTM hivatalos honlapjára felkerült előzetes versenynaptár szerint a mezőny június 1-jén vendégeskedik majd a Hungaroringen. A tíz futamból álló bajnokságban a németországi helyszínek és Magyarország mellett Oroszországban, Ausztriában és Kínában is rendeznek majd versenyt.

A DTM 26 év után tér vissza Magyarországra.

A DTM 2014-es előzetes versenynaptára:

május 4.: Hockenheim (Németország)

május 18.: Oschersleben (Németország)

június 1.: Hungaroring (Magyarország)

június 29.: Norisring (Németország)

július 13.: Moszkva (Oroszország)

augusztus 3.: Spielberg (Ausztria)

augusztus 10.: Nürburgring (Németország)

szeptember 14.: Lausitzring (Németország) 

szeptember 28.: Kína, a pontos helyszín még kérdéses

október 19.: Hockenheim

Forrás: MTI 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.