Főoldal » Edzőkeringő

Edzőkeringő

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Manchester United, FC Barcelona, Juventus.

 

A labdarúgás világának három meghatározó, nagy múltra visszatekintő klubjai. A sportág iránymutató együttesei, de őket ki irányítja, helyesbítve, ki fogja irányítani? 

 

 Az átigazolási időszak közeledtével egyre több pletyka bukkan fel játékosok esetleges klubváltásáról és az átigazolási guruk ténykedéséről. Fontos, hogy egy együttes a vezetőedző kérése alapján igazol. A tréner taktikai elképzeléséhez beleillő játékosok megvételére törekszik a csapat és itt van a bökkenő a fentebb említett csapatoknál. Egyik együttesnél sem biztos, hogy ki lesz az edző a következő idényre.

 

A vörös ördögöknél (Manchester United) jelenleg Ryan Giggs tölti be az edzői pozíciót, több-kevesebb sikerrel (2 győzelem, 1 vereség, 1 döntetlen). A szezon végén kinevezett – a szurkolók körében igen nagy népszerűségnek örvendő – veterán valószínűleg nem marad az United kispadján. A lehetséges utódokat a  Daily Mail és a The Sun  pedzegeti. Legtöbbet Louis Van Gaal neve szerepel a hírekben.  A holland szakember jelenleg munkanélküli. A hírekben továbbá megemlítik Pep Guardiolát és José Mourinhót, illetve olasz hírforrások tudni vélik, hogy a Juventus jelenlegi edzőjét Antonio Contét is szívesen látnák a szigetországban. 

És igen. Itt jön a Juve keringője az edzőjével. Elnézve a friss olasz bajnok gárdát értetlenkedve állhat az ember az edzőkérdés kapcsán. Miért kéne új vezető? Azért kéne, mert Antonio Conte nyilatkozott miszerint, ha jön egy érdekes felkérés ő szívesen állna elébe egy új kihívásnak, főleg ha a felkérés Olaszországon kívülről érkezne (Mondjuk Angliából?!). Olasz lapok folyamatosan elmélkednek, hogy ki lehet az esetleges új Juventus edző. Elsőként Luciano Spaletti neve merült fel, aztán Gianluca Vialit és végül Massimillano Allegrit is szóba hozták a zebrákkal. 

Barcelonában nincsenek feltevések. A klub jelenlegi vezetőedzője Gerardo Martino biztosan távozni fog a csapat éléről. Spanyol lapok tudni vélik, hogy már az utódja is megvan. Mégpedig Luis Enrique. Ebben az idényben a Celta Vigo együttesét irányította és egy fordulóval vége előtt a nyolcadik helyen állnak a spanyol első osztályban, ami egy kiváló eredmény a kis csapattól és edzőjétől egyaránt. Érdekesség, hogy a következő idénytől nem ő fogja irányítani a Celtát, ugyanis a héten lemondott. Sokak ezt úgy vélik azért, hogy a katalán óriáshoz tudjon igazolni, de Enrique saját bevallása szerint sem tudja még, hogy hol fog a következő szezonba munkát vállalni. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.