Főoldal » EL: A loki ikszelt, a Honvéd kikapott

EL: A loki ikszelt, a Honvéd kikapott

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A tegnapi nap a második selejtezőkörrel folytatódott a labdarúgó Európa Liga. A Magyar Kupa győztes DVSC döntetlent játszott Norvégiában, míg a Honvéd Újvidéken szenvedett vereséget.

Időrendileg az első magyar vonatkozású mérkőzést a Debrecen játszotta. A találkozó 19:00-kor kezdődött Norvégiában. Kellemes meglepetés volt, hogy a magyar csapatok 30 lelkes szurkoló is elkísérte. A mérkőzés igen csak keményen kezdődött, ugyan is 4. perben Damahout egy rúgás következtében lent maradt a földön és a játékot sem tudta folytatni. Helyette a nyáron érkező Zsiadi állt be a hajdúságiakhoz.

Az első percek durva játéka után visszább vettek a felek és inkább a védekezésre koncentráltak. Azonban egy gyors kontra után helyzetbe került a loki, Sidibe indította Bódit, aki kisodródott helyzetből a kapufára lőtte a labdát. Természetesen a hazai csapat sem asszisztálni akart a meccsen, így ők is feljavították támadójátékukat -norvégok át is vették az irányítást-, de a DVSC veszélyesebb akciókat vezetett. Erre jó példa volt Sidibe kapufája, ami ugye már a második volt a meccsen. A veszélyes akcióknak végül a 33. percben meg is lett az eredménye, a csereként beállt Zsidai passzolt Sidibéhez, aki higgadtan a kapuba lőtte a labdát. (0-1) A gól után bizonytalanabbak lettek a norvégok, helyzetbe se tudtak kerülni. Aztán vége lett az első félidőnek.

Úgy látszott, a szünetben megtáltosodtak a hazaiaknak, ugyan is a második félidő nyolcadik percében egalizálták az eredményt, Horn fejelt a debreceni kapuba. (1-1) Az egyenlítő talált jót tett a meccsnek, két percre a norvégok gólja után Czvitkovicsot rúgták fel a 16-oson belül. A játékvezető bűntetőt ítélt, amit Sidibe értékesített. (1-2)

A tizenegyes után folyamatos norvég lehetőségek jöttek, ezt a debreceniek néha csak szabálytalanul tudták megállítani, aminek az eredménye Bódi kiállítása volt. Az emberelőnyt követően mind két szakvezető cserékre szánta el magát, de megemlítendő hogy eközben Sidibe ajtó-ablak helyzetet hagyott ki. Nagy ziccer volt, amivel akár a meccset is eldönthette volna.

Az utolsó néhány percre teljesen beszorul a loki, csak az ő térfelükön volt a labda, aminek az eredménye a 90+3 percben egy hazai gól volt. A sors pikantériája, hogy az egyenlítő találatot a magyar, Kovács Péter szerezte. (2-2) Ezek után már nem is történt több érdemeleges esemény, a játékvezető pedig lefújta a találkozót.

STRÖMSGODSET (norvég)–DVSC-TEVA 2–2
Drammen,
Marienlyst Stadion, 3582 néző. V: Avram (román)
STRÖMSGODSET: Stubhaug – M. Hamoud, Horn, K. Madsen, Storbaek – B. Boateng (Sveen, 82.), S. Johansen, A. Ibrahim – Storflor, (Nuhu, a szünetben) Th. Olsen (Rönning, a szünetben) – Kovács P. Vezetőedző: Ronny Deila
A kispadon: Odegaard (k.),  Fossum, Nguen, Gundersen
DVSV-TEVA: Verpecz – Nagy Z., Morozov, Máté P., Korhut – Damahou (Zsidai, 12.) – Czvitkovics, Se. Bouadla (Kulcsár T., 86.) – Szakály P. (Trninics, 71.), Bódi Á. – Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér
A kispadon: Polekszics (k.), Brkovics, Ferenczi J., Volas
Gólszerző: Horn (53.), Kovács P. (93.), ill. Sidibe (36., 55. – a másodikat 11-esből)
Kiállítva: Bódi (67.)

 

A mai sorsoláson kiderült, hogy a DVSC továbbjutása esetén a cseh kupa győztes Jabloneccel játszhat majd.

Este fél kilenckor pedig kezdetét vette a Honvéd mérkőzése is. A fővárosi csapat nem számíthatott könnyű meccsre a szerb bajnokság bronzérmese otthonában. Ahogy az várható volt, a hazai csapat kezdte jobban a mecset, már a 6. perben helyzetbe került csatáruk, Oumaru.

 Az első percek kitartó támadójátéka meghozta az eredményét, a 19. perben egy jobb oldalról beadott szöglelet Trajkovics fejelt Kemenes kapujába. (1-0) A gól után két percre jött a hazai „sokk”, Nasztics nyújtott lábbal csúszott rá Baráth lábára. Ezt a megmozdulást a francia játékvezető egy piros lappal jutalmazta. A kiállítás nem zavarta meg a hazaiakat, a 37. perben majdnem megduplázták góljaik számát Ignatovicsnak köszönhetően. Aztán a 45. perben a honvéd is eljutott a Vojvodina térfeléig, Alcibiade lőtt kapura, de a lövés célt tévesztett. Az első félidő tehát hazai vezetéssel és nyomasztó fölénnyel ért véget. Negyed óra szünet után folytatódhatott a mérkőzés, a csereként beállt Délczeg már a második félidő legelején óriási helyzetbe került, de gólt nem tudott szerezni, majd Testardi tesztelte Delac-ot aki szögletre ütötte a lövést. A Honvéd egyre nagyobb mezőnyfölénybe került, volt olyan időszak, amikor a labdabirtoklás 61-39 volt a kispestnek.

A sok kihagyott helyzet azonban meg bosszulta magát, a 71. perben Baráth a 16-oson belül buktatta Oumarut. A játékvezető pedig – teljesen jogosan- bűntetőt ítélt. A labda mögé Vranjes állt, aki hidegvérrel a kapuba bikázta a labdát. (2-0)

A hátra lévő időben tovább „támadgatott” a Honvéd, de a teljesen betömörülő szerb védelmen nem tudott rést találni. A mérkőzés végeredménye tehát Vojvodina-Honvéd 2-0, ha azt nézzük várható volt ez a végkimenetel, de nem elhanyagolható hogy a magyar csapat közel 70 percet emberelőnyben játszott. Így már teljesen más a „leányzó fekvése”.

A visszavágót egy hét múlva rendezik a Bozsik Stadionban. 

VOJVODINA (szerb)–BP. HONVÉD (magyar) 2–0 (1–0)
Újvidék, Karadjordje Stadion, 7000 néző. V: Buquet (francia)
Vojvodina: Delac – Vulicsevics, Djurics, Trajkovics, Nasztics – Poletanovics, Radoja, Vranjes – Alivodics (Bilbija, 93.), Skuletics (Baric, 26.), Oumarou (Ivanics, 89.). Vezetőedző: Marko Nikolics
A kispadon: Zsakula (kapus), Vujacsics, Koszovics, Ajuru
Bp. Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovric, Ignjatovics, Alcibiade – Hidi, Zsivanovics, Vécsei (D. Diarra, 55.) – Nagy G. (Délczeg, a szünetben), Testardi, Holender (Ikenne-King, 65.). Vezetőedző: Marco Rossi
A kispadon: Czuczi (kapus), Lőrinczy, Kozma R., Diaby
Gólszerző: Trajkovics (19.), Vranjes (71. – 11-esből)
Kiállítva: Nasztics (21.)

 

Természetesen a Honvéd várható ellenfelét is kisorsolták ma. Amennyiben tovább jut Marco Rossi csapata abban az esetben a török Bursaspor lesz az ellenfele.

 

Képek forrása: Nso.hu/MIT

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.