Főoldal » Foosio – Az új magyar fejlesztésű online menedzser játék

Foosio – Az új magyar fejlesztésű online menedzser játék

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Viszonylag rég írtam már cikket ezen az oldalon (az oldalon kívül pedig soha), de ez az új, egyre szélesebb körben terjedő menedzser játék már régen megért arra, hogy tudassam az olvasókkal.

Néhány hónappal ezelőtt találkoztam az oldallal, és mivel kedvelem magát a sportot is és a menedzser játékokat is, gondoltam megér egy próbát, tehát regisztráltam. Azért volt némi fenntartásom a dologgal kapcsolatban, mert számtalan menedzser játék van már így is a világhálón. Nem értettem mit akartak ezzel a fejlesztők: 1000 ilyen oldal mellé még 1-et?!

De hamar rá kellett jönnöm, hogy amit eddig láttam és tapasztaltam a különféle online játékok során azt itt most végleg el kell felejtenem.

Ennek oka egy forradalmian új és jó elgondolás, mely nem hasonlítható össze egyik ismert játékkal sem. Tehát valóban páratlan, a maga kategóriájában!

Megszokhattuk, hogy általában fiktív csapatokkal, játékosok és bajnokságokkal játszhatjuk ezeket az online játékokat pusztán az élvezet kedvéért. A gép generálja a meccseket nagyjából az erőviszonyoknak megfelelően, és mindenki szépen elvan és így a játék is elcsordogál a maga sablonos medrében.

Ezzel szemben ez más! A Foosio a tippjátékok, a fantasy futball menedzser és a stratégia ötvözete, ahol a focisták következő meccsükön nyújtott teljesítményét kell megjósolni. És ez ha elsőre könnyűnek is tűnik, nem az!

Egy példával szemléltetném, röviden miről is van szó:
Hétről-hétre új fordulókkal jelentkeznek a nagy bajnokságok. A mi feladaton, hogy összeállítsuk a “játékhét legjobb csapatát”. Itt nem számítanak annyit a nagy nevek, híres játékosok, mert amivel igazán nagyot lehet kaszálni az a megérzés és a bajnokságok híreinek követése.

Tehát először is meg kell néznünk milyen meccsek, lesznek a héten. Ennek megfelelően kell majd kiválasztanunk a 11 kezdő és 4 cserejátékosunkat. A kiválasztott játékosok a valós mérkőzésen nyújtott teljesítményük alapján kapják a pontot a játékban is. Ez azt jelenti, hogy ha egy menedzser beteszi a kezdőcsapatba csatár posztra Rooney-t és ő sérült, vagy épp eltiltott, akkor játék során bizony nem fog hozni egy pontot sem a játékosnak. Viszont, ha a Sunderland csatárát, Altidore-t jelöli a kezdőbe és ő abban a fordulóban gólt lő, vagy gólpasszt ad, akkor bizony óriási pontszámokat érhet el vele a felhasználó. Továbbá, ha egy játékosunk sárga/piros lapot kap a valóságban azt a játékban is megérezzük, hiszen ilyenkor ez a tette pontlevonásokkal jár. Ugyanakkor, ha egy csapat gól nélkül hozza a meccsét, esetleg gólzáporral kiüti ellenfelét a csapatunk tagjai különféle bónusz pontokkal gazdagodnak. Igen sok pont jár 1-1 kivédett büntetőért is, valamint levonás, ha épp a mi általunk választott játékos hagyja ki azt.

Ezáltal az egész játék a mi megérzéseinkre épít, nem pedig arra, hogy ki bír nagyobb nevekből álló csapatokat kreálni. Sokszor a kevesebb, több, tartja a mondás. Ennél a játéknál oly módon érvényes ez, hogy néha a legelképzelhetetlenebb játékosok hozhatják a meccsek alatt a legtöbb pontot a konyhára a menedzserek számára. Szóval a keret-összeállítások során megéri néha kockáztatni 1-2 “ismeretlenebb” játékossal, hiszen sokszor ők a csapataik megmentői.

Ez a játék a VB ideje alatt is tart folyamatosan. A hátralévő 2 meccsre is lehet még csapatokat állítani és értékes pontokat szerezni. Ugyanis a játékosok után pontokat kapnak a felhasználók és ezeket a menedzser-pontokat értékes ajándékokra válthatják majd be a web shopban. Már csak ezért megéri hetente néhány csapatot összeállítani, hogy a későbbiek során beszerezhessük kedvenc csapatunk mezét, szurkolói sálját, de ha ez nem elég gyűjthetünk 3D-s TV-re és egyéb értékes ajándékokra is!

Ahogy ez a leírásból érződik egy forradalmi és nagyon összetett játékkal van dolgunk, amit ha egyszer kipróbál valaki azonnal megszereti.

Én azt mondom, hogy megéri még most, a béta verzió idején regisztrálni a játékba, hogy minél több pontot gyűjthessünk és mielőbb értékes ajándékokkal gazdagodjunk, akár már a VB ideje alatt is.

Nincs más hátra:

Regisztrálj —> Aktiváld —> Állíts csapatokat —> Gyűjts minél több pontot!

http://beta.foosio.com/index.php?r=registration/refer&refcode=T3kD4BSg 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.