Főoldal » Formula 1: Briattore: Alonsót nem szédítette el Red Bull

Formula 1: Briattore: Alonsót nem szédítette el Red Bull

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ha valaki, akkor Flavio Briattore jól ismerheti a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót. Annál is inkább, hogy korábban nem csak a csapatfőnöke, de a menedzsere is volt a spanyolnak. Az utóbbi napokban és hetekben, már nem csak azok a híresztelések láttak napvilágot, miszerint Kimi Raikkönen otthagyja a Lotus-t is Sebastian Vettek mellé szerződik, de a Magyar Nagydíj vasárnapján bombaként jött a hír, miszerint Alonso nincs jóban a Ferrarival és az energiaitalosokhoz szerződik. Briattore egészen másként látja a dolgokat.

Mark Webber elhagyja a Red Bullt és a Formula 1-et is az év végén, ez más biztos. Az, hogy ki jön a helyére egy nagy kérdés, pláne a szokásos pletykáknak, melyeket a legnevesebb és legolvasottabb lapok hordtak össze nemrég. Mindezt pár nap alatt tették és ez idő alatt már olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint Alonso megy a Red Bull-hoz, a Ferrari pedig szeretne megállapodni Kimi Raikkönen-el. Ez idő alatt még olyanról is volt szó, miszerint Felipe Massa helyére érkezne Jenson Button, de ez magában is furán hangzott, ráadásul a britek 2009-es világbajnoka is elmondta, hogy ő nem hagyja el a csapatát. Raikkönen és Alonso ide vagy oda, a legnagyobb kérdés: kié lesz a Red Bull másik autója? 

Nos Flavio Briattore, mint az egykori Renault (ma Lotus) csapatfőnöke és Fernando Alonso korábbi menedzsereként úgy véli, a spanyol jelenleg csak a Ferrarival számol és ebben a csapatban gondolkodik. Ez egyébként elvileg igaz is lehetne, hiszen ne feledjük azt sem, hogy Alonso 2016-ig szerződéssel rendelkezik az olasz gárdánál. A pletykák szerint (egyenlőre nevezzük csak azoknak őket) Alonso jelenlegi menedzsere vettel fel a kapcsolatot az energiaitalos márkával. Ami a hírek megcáfolását illeti, nemrég még Niki Lauda is egyszerűen “hülyeségnek” vélte a spanyol átigazolását.

Briattore az olasz La Gazetta dello Sportnak nyilatkozott. “Fernando jelenleg szerződéssel rendelkezik, ezt pedig tiszteletben kell tartani. “

Jött egy olyan kérdés is az olasz felé, hogy szerinte a kétszeres bajnokot nem e kapta el egyfajta kísértés a Red Bullal kapcsolatban azok után, hogy az elmúlt három év leginkább róluk szólt és minden címet megnyertek? Nos erre is volt válasza: ” Nem, szerintem egyáltalában nincs semmilyen kísértés.”

Bár az olasz szakember úgy véli, Alonso marad a Ferrarinál, őt magát is meglepte az a fajta kritika, amit a pilóta a csapatáról mondott és az is meglepte ahogya Luca di Montezemolo gyakorlatilag letolta a versenyzőjét. Szerinte ennek nagy jelentőséget nem kell tulajdonítani.

“Az, hogyha egy pilóta versenyképes autóval szeretne menni, egy abszolút normális dolog, ezért pedig mind a csapatnak, mind pedig neki oda kell tennie magát és a lehető leghatékonyabb munkára van szükség. Ennyi! Nem kell tovább bonyolítani a sztorit. Alonso sohasem mondott olyat, hogy elakarja hagyni a csapatát.  Az a páros amit ő és a maranellóiak alkotnak, továbbra is egy nagyon ütőképes kettős. “

Briattore úgy vélte, a jövőben Alonso egy erősebb csapattársat is elfogadna, amennyiben a Ferrari úgy döntene, hogy Felipe Massát lecseréli, sőt Alonsót Sennahoz is hasonlította. ” Fernando nem volt azzal problémája soha, hogy éppen ki versenyez mellette. Ő olyan mint Senna. Anno Ayrton azt mondta, bárkit beültethetnek mellé. Ő ettől is volt olyan erős” – mindeközben kitért arra is, amikor a spanyol Hamilton csapattársaként versenyzett a Mclarennél. “A Mclaren abban az időszakban mindent megtette azért, hogy zavart kelthessen. Egy olyan top csapatnak mint ők, tudniuk kellett volna kezelniük két olyan erős él pilótát, mint amilyenek ők voltak.”

Végezetül Briattorét megkérdezték Fernando bajnoki esélyeiről is. Szerinte még nem lefutott a világbajnokság, ám ha a Ferrari azt akarja, hogy jövőre már valóban esélye legyen a Vb címre, akkor egy ütőképes autót kell építeniük. Méghozzá olyat, amivel nemcsak a versenytempóban tud majd jól menni, hanem a pole-ért is harcban lehet. “A kulcs az lehet, ha a Ferrari egy olyan autót biztosít jövőre, amellyel az első két sor valamelyikéből tud majd rajtolni. Nagyon jól tudtuk, hogy Magyarországon nem lesz könnyű dolga a versenyen, mert ez volt akkor is, amikor még a Renault-nál voltunk. Maranellóban nekik a lehető legjobban kell dolgozniuk azért, hogy mihamarabb megoldást találjanak a gondokra.” 

Képforrás: F1hirek.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.