Főoldal » Formula 1: Hétközi meglepetés – Daniil Kvyat lesz Vergne csapattársa

Formula 1: Hétközi meglepetés – Daniil Kvyat lesz Vergne csapattársa

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ki hitte volna! Volt itt szó sok mindenkiről, még róla is, de nem olyan nagy mértékben. Viszont tekintve, hogy a Red Bull Junior programjának felfedezettje, így nem egy ismeretlent raknak be a világbajnok gárda kiscsapatába, a szintén tehetséges Jean-Eric Vergne mellé. Az orosz Daniil Kvyat idén még csak 19 éves és a Formula-3, valamint a GP3-as szériában versenyez, de jövőre már a Toro Rossóban tekergeti a kormányt. 

A mai, vagyis egészen pontosan hétfőn este jelentették be a Toro Rosso gárdájának 2014-es pilóta felállását: “Nagy-nagy örömmel folytatjuk azt a megkezdett utat, melyben tehetséges pilótákat hozunk fel az F1-be, a Red Bull Junior programjából. Daniil eredményeiből megmutatkozik, mennyire tehetséges pilótáról is van szó. Gokartban is rettentő sikeres volt, tavaly megnyerte hét futamgyőzelemmel a Formula Renault 2.0 sorozatot, idén pedig hat verseny alatt, melyen rajthoz állt az európai Formula-3-ban, összesen öt pole pozíciót, öt dobogós helyezést és egy futamgyőzelmet tudott elérni” – mondta Franz Tost a Toro Rosso csapatfőnöke. “Jelenleg még arra is megvan az esélye, hogy megnyerje a GP3 sorozat idei kiírását.”

“Az istállót ezek az eredmények és az a teljesítmény valamint munka, amit a fiatal pilóták tesztjén nyújtott, egyszerűen lenyűgözte, mert nagyon informatív visszajelzéseket kaptunk mindeközben tőle. Daniilnak nagyon jó képességei vannak, így a mi tapasztalatunkkal kiegészülve nagyszerűen kezdheti meg a Formula 1-es karrierjét.”

“Fantasztikus dolog ez a számomra. Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak és persze a Toro Rossónak, amiért megkaphattam ezt a kivételes lehetőséget” – kezdte Kvyat. 

“Már azóta a Forma 1-ben akartam versenyezni, mióta gokartozni kezdtem. Korábban már volt kapcsolatom a csapattal, mert a silverstone-i fiatal pilóták tesztjén dolgoztam velük és úgy gondolom az, hogy Olaszországban élek, csak tovább segíti a beilleszkedésemet, akárcsak az olasz nyelvtudásom”

Korábban leginkább Antonio Felix da Costa érkezéséről szóltak a hírek a csapat háza tájáról, sőt az ősz elején még az ifjabb Carlos Sainz neve is felrepült. Az utóbbi napokban, hetekben már Kvyat is szóba jött, de mint az párnapja kiderült, a WSR Formula Renault 3.5 kategóriájában versenyző Stoffel Vandoorne-t megkereste a Red Bull, ám a belga versenyző visszautasította az ajánlatát a csapatnak. Persze ennek is megvolt az indoka, mert mind elmondta, a tanácsadóival átbeszélte a dolgot és úgy döntöttek, jobb választás maradni a Mclaren pilótaprogramjánál. 

Képforrás: Thegp3blog.com/Autosport.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.