Főoldal » Formula 1: Massának a hockenheimi eset a legfájóbb

Formula 1: Massának a hockenheimi eset a legfájóbb

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Felipe Massa egy nagyon hosszú idő, egészen pontosan nyolc szezon után hagyja el a Ferrari csapatát. A brazil pilóta most elemezte röviden az elmúlt években történteket, egyben azt is elmondta a legfájóbb emlék az együtt töltött idő alatt a 2010-es Német Nagydíjon történt eset. Mindennek ellenére békében és barátságban távozik Maranellóból. 

Nem egy nehéz pillanatot kellett átélnie Felipe Massának mióta a Ferrarinál versenyez. 2008-ban gyakorlatilag az utolsó kanyarban vesztette el a világbajnoki címet, 2009-ben egy nagyon súlyos balesetet szenvedett, ám mégis visszatért. 2010-ben azonban második számú versenyző lett belőle és ennek egyik következménye volt a 2010-es Hockenheimben megrendezett futam. Mint ismeretes egy fantasztikus rajtot vett, majd sokáig az élen állt csapattársa Fernando Alonso előtt, ám egy arra alkalmas pillanatban a csapatutasítás miatt el kellett hogy engedje a spanyolt. “Fernando gyorsabb nálad” – szólt az üzenet a rádión, Massa szerint pedig ez volt a legrosszabb. 

“A 2009-es balesetemet sem lehet szép emléknek mondani, de a 2010-es Német Nagydíj a legnehezebb” – mondta a brazil az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. Nem csak erről hanem a Ferrarinál töltött időszak további pillanatairól is kérdezték. 

“A legboldogabb pillanatom az volt mikor először nyertem itthon Brazíliában, ráadásul nemzeti színű overállban. Abszolút ez emelkedik ki a legjobban, otthon nyerni… emlékezzen csak vissza Senna örömére” – mondta. “A 2008-as siker is különleges volt. Brazilként Brazíliában megszerezni a pole pozíciót, a leggyorsabb kört és a futamgyőzelmet, fantasztikus. A bajnokságot korábban elveszítettem.”

Felipe természetesen nem csak ezt emelte ki, de a szezonzáró versenyről is beszélt. “Szeretnék egy szép eredménnyel elbúcsúzni a csapattól, mivel nagyon sokat dolgoztunk együtt, nyolc szezont töltöttem itt versenyzőként, de valójában már korábban a Ferrari családjának tagja lehettem. Sok szurkolónk van itt, így reméljük élvezhetjük az utolsó versenyhétvégénket, egy jó helyezéssel tudnánk igazán. Nagy köszönettel tartozom azoknak akikkel itt együtt dolgozhattam, így tehát Stefano Domenicalinak is, akivel barátok lettünk.” 

“Mindenkinek nagy álma, hogy egyszer a Ferrari versenyzője lehessen. Kicsi koromban mind az első gokartom, mind pedig az első overálom is piros volt. Mindig is ennek a csapatnak szurkoltam, azzal pedig, hogy nyolc évet versenyezhettem itt, egy álmom vált valóra. Sok teendőm van az F1-ben még ezután is, most pedig egy új korszak kezdődik az életemben a Williamsszel. Már nagyon várom.” 

A végén még hozzátette, természetesen békében válik el a csapattól. Az utóbbi években történtek után ezt lehet sokan megkérdőjelezték volna. 

“Remélem, hogy hiányzok majd nekik, bár az igazat megvallva nem szoktam ilyeneken gondolkodni. Én mindig a lehető legjobbat próbálom nyújtani és a legjobb munkát végezni. Remélem a Ferrari jövője is szép lesz, nincs ellentét köztem és a csapat között, szép idők voltak ezek,  és nem vagyok egyáltalán mérges azért, ahogy az életem alakult. Ahogy én azt várom, hogy egy szép időszak kezdődjön a Williamsszel a pályafutásomban, úgy remélem azt is, hogy a Ferrari dolgai is nagyon jól alakulnak majd” – zárta ezzel mondandóját. 

Képforrás: Esportividade.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.