Főoldal » Formula 1 : Minimális büntetést kapott a Mercedes és a Pirelli

Formula 1 : Minimális büntetést kapott a Mercedes és a Pirelli

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Bár volt mitől tartaniuk, és sokan még rendesen szurkoltak is ezért, a Mercedes végül egy csekély mértékű büntetéssel és egy figyelmeztetéssel megúszta a bíróságon. A Pirellit akárcsak a német istállót, vétkesnek találták a tesztelési botrány kapcsán, ám ők egy figyelmeztetéssel megúszták. A visszhangja a dolognak leginkább az hogy mindenki érthetetlenül áll a dolog előtt, vagyis hogy miért csak ennyit kaptak. A Mercedes részéről, mutatva mennyire jó fiúk is ők, és azt hogy mennyire nem hatotta meg őket a dolog, nem is fellebbeznek a dolog ellen. Mondjuk egy ilyen büntinél nem is nagyon lenne miért kötekedni. 


A Mercedes nagyjából megúszta. Mondhatni, hiszen kicsi kis büntetés kaptak azzal hogy eltiltották őket a fiatal pilóták tesztjéről. Az egyetlen akivel így kitoltak (mivel hogy itt a teszt-és tartalék pilóták kerülnek jó részt előtérbe) az Sam Bird. A brit srác ugyanis így nem mehet ki a pályára a Mercedesszel Silverstone-ban a júliusi gyakorlás alkalmával. 

Ross Brawn is megúszta, mert bár vétkesnek találták az istállóját, azt elfogadták hogy ők jó hiszemben jártak el. Maradjunk annyiban hogy ismét érvényesült az amit anno Bernie Ecclestone mondott. Nem az a baj ha csalt valaki az F1-ben, mert mindenki ezt teszi. A lényeg az hogy jól csináld.

Ő már csak tudja hiszen még anno amikor a Brabham istálló csapatfőnöke volt, a nagyobb leszorító erő érdekében ólmot tett az autókba. Amikor lihegve szaladtak oda Frank Williams-hez, hogy: “Frank, Bernie ólmot tett a kocsikba”- akkor ő erre válrándítva csak úgy hozzá tette : ” Tudom, de ne szóljatok senkinek. Én adtam neki”

Úgy hogy erről ennyit. Ezen mindenki kiakadt és még ki is fog míg világ a világ. Vagy mondjuk így, míg a Formula 1 élni fog. Hát éljen soká! 

A németek ezek után közölték hogy elfogadja a döntést, és nem kívánnak ezek után fellebezni ez ügyben.

“A Nemzetközi Bíróság döntése megerősítette, hogy a csapat jóhiszeműen járt el a Pirelli tesztjét illetően, soha nem szándékozott jogosulatlan előnyre szert tenni” – olvasható a csapat közleményében. “A Mercedes elfogadja a figyelmeztetést és a Fiatal Pilóták Tesztjéről történő eltiltást.”

A Mercedes csapat úgy vélte, ha nem fellebbeznek akkor ezek után talán pontosabb iránymutatást kaphatnak majd a jövőben arról, hogyan is kell a Pirelli tesztjeit lebonyolítani. 

“A Mercedes az FIA-val és versenytársaival együtt szeretne szigorúbb előírást kidolgozni a jövőbeli tesztekre, különösen arra, amelyet a gumigyártó kér”- fogalmaztak az istállónál. 

Maradjunk annyiban, hogy a Mercedes ezen a ponton megpróbálja egy kissé tisztára mosni magát. Eddig is ezt csinálta, és folyamatosan elmondták hogy ők bizony erre engedélyt kaptak, és hogy nem lettek rendesen felvilágosítva stb…

Akik követték az F1 Total blog Facebook oldalán az eseményeket azok pontosan tudják hogy miről van szó.

 

A történet tehát ezen a ponton lezáródott. Vagy inkább csak egy fejezete, hiszen még biztosan lesz egy jó pár hónap amíg mindenki erről fog mesélni, majd szépen csendben elfelejtik (inkább csak lenyelik) a dolgot, hiszen egy idő után leginkább majd a Vb címért folytatott harc, na meg a jövő évi újítások fogják lekötni az embereket.

Képforrás: Ultimate-sport.hu/Mirror.co.uk


Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?