Főoldal » Formula 1 : Mit veszíthet a Mercedes és hogyan kerülhetnek ki jól a bajból?

Formula 1 : Mit veszíthet a Mercedes és hogyan kerülhetnek ki jól a bajból?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mint az ismert ezen a héten áll majd a bíróság elé a Mercedes csapata mely azután került oda hogy titokban teszteltek 1000 km-en keresztül a barcelónai pályán a Spanyol Nagydíj után a Pirellivel. A kérdés csak az hogy milyen következményekkel járhat az hogy ha bűnösnek találják őket hiszen ezt eredetileg nem tarthatták volna titokban, illetve az év közbeni teszt eleve tiltott. És még valami, a hírek alapján egy e-mail lehet a bizonyíték arra hogy a németek ártatlanok. Ők ugyanis azt vallják az FIA tudott a dologról és engedélyt is adott nekik rá mivel a gumiszállítónak szüksége volt segítségre.


<--break->

Mik lehetnek a következmények?:

Az Autocar nevű lap például azt  állítja, hogy a Mercedes „privát részvényesek legnagyobb csoportja” a kiszállást tartja az egyetlen elfogadható lépésnek abban az esetben, ha bűnösnek találják a Forma-1-es csapatot a Pirelli-vel folytatott teszt miatt.

A nagy probléma nem az hogy a Mercedes megszegte a szabályokat, hanem a még jobban súlyosbítja a dolgot az hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg is részt vett a buliban valamint hogy az idei autóval mentek végig. 

Ha viszont el lesz marasztalva a gárda akkor abban az esetben bukhat a Mercedes hiszen valószínűleg így megszűnne és bukna ezzel az összes többi olyan csapat is akik a jövő évtől az ő motorjaikat használnák majd, vagy éppen még jelenleg is használják. 

„A Mercedesnek ki kell szállnia az F1-ből. A cég százmilliókat költ el itt, és ez senkinek sem hoz semmit”– idézett a lap egy kritikus hangot a részvényesek közül.  De nem csak ez az ember szólalt meg. Dieter Zetsche, a Daimler AG elnöke a következőket mondta az Autocarnak: „Az F1-ben elég gyorsan látod, hogy sikerrel jársz-e vagy sem, és azt is, hogy az eredmények hozzák-e a vártakat. A Mercedes számára ezeknek az elvárásoknak azt kell takarniuk, amiért ott vagyunk: minden nagydíjon a győzelemért harcolni.”

A megmentő levél:

Egy valami, konkrétan egy bizonyíték megmentheti a csapatot és a gumigyártót hiszen ha a Mercedes bukik akkor a Pirelli is bajban lehet. A Guardian szerint a Mercedes rendelkezik egy email-el, mely az FIA írásos engedélyét tartalmazza, miszerint rábólintottak a tesztre.

A pletykák mostanság ugyanis arról szólnak hogy a Mercedes AMG istállón egyáltalán nem véletlen várja ennyire higgadtan a tárgyalást minden féle aggodalom és a sajtóban tette nagyobb magyarázó interjúk vagy nyilatkozatok nélkül. 

A hírben melyet a Guardian hozott le az áll hogy ez egy írásos bizonyíték gyakorlatilag, amivel teljes egészében megtudnák magyarázni a történteket. Ahogy a lap írta: A Mercedes készen áll arra hogy eljátsza az egyetlen ütőkártyáját amely egy e-mail formájában fog megjelenni. Hogy így lesz e azt nem tudni biztosan, minden majd a csütörtöki napon derül ki.

Korábban olyan infók is járták a nagyvilágot mely szerint Charlie Whiting mindezekről (vagyis a tesztről) telefonon beszélt az istálló viszont írásos engedélyük egyáltalában nem volt. 

 Kép és az interjúk forrása: F1-live.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.