Főoldal » Így dől kardjába egy első osztályú csapat

Így dől kardjába egy első osztályú csapat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Egri FC-ről valószínűleg lemondhatunk. Egyrészt a bajnokság tekintetében, másrészt úgy általában is.  A Szentmarjay Stadion környékén napról napra sokasodnak a gondok. Egy, a szezonnak szebb reményekkel nekiálló kiscsapat haláltusáját nézhetjük testközelből.

Nézzük meg, hogy mi a helyzet most az Egerrel. A csapat nem játszhat saját stadionjában a világítás hiánya miatt. Csődhelyzet állt elő, a játékosok nem kapnak fizetést, így a Pécs ellen már ki sem áll a csapat. A tulajdonosi háttér borzasztóan zavaros, senki nem tud semmit az ott folyó dolgokról. Borzasztó körülmények sújtják a csapatot, felmerül a kérdés, lehet-e ilyen helyzetben a játékra koncentrálni. A játékosok adták meg a kérdésre a választ azzal, hogy nem hajlandóak edzeni, pedig az önkormányzat úgy döntött, hogy korábbi döntésével ellentétben mégsem zavarja ki a stadionból a csapatot. A meccsekre sem állnak ki az egriek, akik ha egymást követő három alkalommal nem állnak majd ki, a kizárás sorsára jutnak. Ez azért nagy probléma, mert a kizárással nem csak bebiztosítják utolsó helyüket az NB1-ben, de az NB2-ben sem indulhatnak majd, így legjobb esetben a harmadosztályban kell újrakezdeni az építkezést.

Nagyon elkeserítő a helyzet minden szempontból. Természetesen a játékosoknak, szurkolóknak ez nem jó. Természetesen nem jó a futballnak sem, a bajnokság komolyan vehetőségének. Mindemellett meg kell állapítani, hogy a baj egyik felét maguknak köszönhetik az egriek. Azt, hogy az egész szezon folyamán nem játszottak Egerben meccsen, hivatalosan a villanyvilágítás hiánya okozza. Erre lehet azt mondani, hogy „miért nem játszhatnak délután kettőkor, ahhoz nem kell világítás”, de az egriek már a bajnokság elején tudták, hogy kell a világítás a gondtalan élethez, mégsem készítették el.

A tulajdonos, John Marshall, egy angol úriember, átverve érzi magát (az úr a szintén tönkrement Vácnak is tulajdonosa), hiszen állítása szerint mindkét helyen a gondokat elpalástolva adták el neki a csapatot és azt várták, hogy ő majd kérdés nélkül fizet. Marshall el szeretné adni a klubot, ha ez nem sikerül, akkor megkezdődik a felszámolás.

Egyelőre kilátástalannak tűnik az Eger helyzete. Sajnos a legkevésbé meglepő az lenne, ha a kizárás sorsára jutna a csapat. Ebben az esetben csak a hátralevő ellenfeleik kapnák meg a meccseket 3-0-val, mert az Eger a szezon felét már lejátszotta. A gyors tőkeinjekció segíthet csak az Eger FC-n, erre azonban minimális az esély. Lebeg a levegőben a kérdés: hogy kaphattak egyáltalán licencet? 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.