Főoldal » Jó úton a magyar válogatott?

Jó úton a magyar válogatott?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Bár még el sem kezdődött, számunkra sajnos máris véget ért az Európa-bajnokság. A selejtezőkör legvégén a magyar labdarúgó válogatottnak harmadik helyet sikerült elérni, amely kevésnek bizonyult ahhoz, hogy ott legyünk a jövőre megrendezésre kerülő Lengyel- Ukrán nemzetközi tornán. Ennek ellenére elmondható, hogy látszanak pozitív jelek a csapatépítésben.

 

Felemás érzésekkel kezdtünk az E csoportkör küzdelmeit; nem csak a vb- második hollandokkal, hanem a svédekkel is összekerültünk.  Gondolhattuk magunkba: innen aztán nem lesz könnyű a továbbjutás, ami sajnos később be is igazolódott. Elkezdődtek a csoportmérkőzések, azonban az elején kissé megilletődve, „fülünket-farkunkat behúzva” futballoztunk, ami kevésnek bizonyult az első két találkozón. Igaz, a második meccsen sikerült legyőzni Moldova csapatát, de valljuk be ez amolyan a kötelező győzelem volt. Talán mindenki kezdett beletörődni a megszokottba, hogy ha hozzuk a kötelező meccseket, akkor odaérhetünk a negyedik helyre, ami jelenleg reálisan elvárható a csapattól. Érdekes dolog egyébként, hogy Egervári Sándor, a válogatott szövetségi kapitánya elmondta: irányítása alatt teljesen más futballt fog játszani a csapat, mint amit megszokhattunk az elmúlt évek során. Az ígért ellenére azonban a játék képe nagy változásokat nem hozott. Talán csak a San Marino elleni 8-0-s hazai győzelmet lehet megemlíteni – ahol egyébként ami kapura ment gól lett –, hogy látszott némi javulás. A gólzáporos győzelem kellet is, hiszen mindig jól jön egy olyan meccs ami után kellő önbizalommal tudunk futballozni. Sajnos az utána lévő két Hollandia elleni összecsapáson nem sikerült pontot szerezni annak ellenére, hogy a második, idegenbeli mérkőzésen már jóval kecsegtetőbb volt a mutatott játék, és ha a szerencse mellénk állt volna, akár döntetlent is elérhettünk volna. A következő pár meccsen azonban már valóban látható volt a javulás, amit a szövetségi kapitány ígért. Felvállaltuk a kéttámadós futballt és bátran játszottunk. Kiemelendő teljesítménynek számít a svédek hazai legyőzése, ahol a srácok valóban minden elismerést megérdemeltek. A végére így maradt egy halvány remény arra, hogy selejtezőt érő második helyen végezzen a csapat, de sajnos a finnek nem bírtak a svédekkel, így a mi reményeink végleg tovaszálltak.

 

Azt gondolom, hogy elkeseredésre semmi ok, hiszen jó irányba halad a magyar válogatott. Az elmúlt időszak eredményeinek köszönhetően elértük, hogy a FIFA ranglistáján az előkelő 27. helyet foglaljuk el, amire már ember emlékezet óta nem volt példa. Ennek ellenére azonban csak remélhetjük, hogy a jövőre kezdődő vb-selejtezőn sikerül folytatni a megkezdett jó szériát, és több szerencsével akár még meglepetést is okozhatunk. Érdemes azonban megemlíteni a jövővel kapcsolatban egy véleményem szerint sarkalatos kérdést. Jelenleg több olyan – főként külföldi bajnokságokban szereplő – játékos is helyet kap a keretben, akik nem igazán jutnak állandó lehetőséghez saját klubjuknál, több tehetséges hazai játékos – akik pedig folyamatos játékban vannak – nem kapnak meghívót a válogatottba. Nemrégiben a Nemzeti Sport online oldalán az olvasók kérdéseket tehettek fel a kapitányhoz. A kérdések zöme arra irányult, hogy miért nem foglalkoztatja többet a kapitány a hazai bajnokságban szereplő játékosokat, akik állandó játéklehetőséget kapnak hazai klubjuknál, azok helyett, akik többnyire a kispadon ülnek, igaz külföldön. A kérdésekre Egervári úr úgy felelt, hogy nincsenek elfelejtve azok a játékosok sem.  Akkor miért nem látjuk őket a válogatottban? Véleményem szerint rengeteg olyan fiatal magyar tehetség játszik országszerte, akiknek több lehetőséget lehetne nyújtani a nemzeti keretben és akikre hosszú távon lehetne építkezni, hogy a nemzetközi porondra való kijutás ne csak egy álom legyen, hanem végre valósággá váljon! 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.