Főoldal » Jöhet Moldova!

Jöhet Moldova!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kedd este 19:45-kor megkezdődik a magyar válogatott utolsó előtti mérkőzése a 2012-es Európa-bajnoki selejtező sorozatban, méghozzá Moldova ellen idegenben.

A házigazdák egy ideje már lemondhattak a továbbjutási esélyeikről, nagyjából akkor, amikor kiderült, hogy az E-csoportban kapnak helyet Hollandia, Svédország, Magyarország és Finnország mellett. Ennek szellemében játszották a meccseiket is, szemernyi esélyt sem hagyva híveiknek az álmodozásra.

Nekünk viszont még jó esélyünk van a csoportbeli második hely megszerzésére, köszönhetően az eddigi remek teljesítményünknek, különösen a pénteki, svédek elleni győzelemnek. A második hely ráadásul adott esetben egyből továbbjutást is érhet, mivel a csoportgyőztesek mellett a legjobb csoportmásodik is automatikusan kijut az EB-re. Kevésbé szerencsés esetben viszont marad a pótselejtező és plusz két meccs a kijutásért.

De először a mai meccsre kell koncentrálnunk, nagyon oda kell figyelni a moldávokra, nem szabad félvállról venni a találkozót, mert csak így győzhetünk. Jól tudja ezt a szakmai stáb is, úgyhogy várhatóan rendet tesznek a fejekben a meccs előtt. Ha ugyanolyan harcosan, bátran és okosan játszunk, mint pénteken, akkor nem lehet gond. Remélhetőleg sikerült kipihenni a pénteki győzelem fáradalmait és megfelelően tudtak regenerálódni a srácok.

A malmunkra hajthatja a vizet az is, hogy a moldávoknál finoman szólva sem rózsás a helyzet. A legutóbbi, finnek elleni 4:1-es vereség után a kapitány alaposan kiosztotta a játékosokat, külön kiemelve a kapusok és a védelem bűnrossz teljesítményét. Ez a nem túl optimista hangulat mindenképp jól jön nekünk, de azért óvatosnak kell lennünk, nem szabad elbízni magunkat. Persze fogadkoznak a hazaiak, hogy majd a magyarok ellen javítanak és megmutatják, hogy nem is olyan rosszak, de mi mást is mondhatnának… Nem jelenthetik ki már a meccs előtt, hogy várhatóan megint kikapunk, senki se jöjjön ki a stadionba megnézni a meccset. Még akkor sem mondhatják ezt, ha éppenséggel így is gondolják.

Tehát a gyenge védelem a segítségünkre lehet és ha ki tudjuk kapcsolni a legveszélyesebb játékosokat, Suvorovot és Alexeev-et (aki nem mellékesen a Kaposvár csapatában focizik…), akkor nem lehet nagy bajunk. Ráadásul visszatérhet eltiltását követően Juhász Roland és Vanczák Vilmos is, úgyhogy a védelmünk megint rendben lesz. Már csak Gera Zoltán, Szalai Ádám és Lipták Zoltán hiányzik sérülés miatt.

A kezdőcsapatot csak a meccs előtt nem sokkal hirdeti ki Egervári Sándor, de várhatóan a következő csapat fog pályára lépni:

Király Gábor – Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt – Elek Ákos, Pintér Ádám – Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Rudolf Gergely – Szabics Imre

Nincs más hátra, mint előre a győzelemért, mutassuk meg a moldávoknak is, hogy milyen a magyar virtus!

Mindent bele srácok! Hajrá magyarok!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.