Főoldal » Kézilabda: Át a túloldalra – Mikler a Veszprémhez igazolt

Kézilabda: Át a túloldalra – Mikler a Veszprémhez igazolt

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kétség sem férhet hozzá, a következő napok egyértelműen arról fognak szólni a magyar sporttársadalomban, hogy Mikler Roland a magyar férfi kézilabda válogatott és a Pick Szeged kapusa, a nagy rivális Veszprémhez igazolt. 

Ne bántsuk már! Sok olyan klub van a világon, melynek van egy igazi nagy riválisa, és ebből fakadóan minden egyes olyan meccsen amikor ők ketten összecsapnak, ádáz csata dúl a szurkolók körében. Érthető tehát, ha Szegeden a legtöbb kézi fan ideges lett a hír hallatán, azonban nem hiszem, hogy így kellene lereagálni ezt! 

Egyrészt, mert nem a Fraditól igazolt az NB1-ben a Újpestbe egy nagyon imádott labdarúgó, nem is éppen a Barcától jött át valaki a Reálhoz. Persze tudjuk jól, nem kis ellenétét van a Szeged és a Veszprém között a magyar férfi kézilabdában, azért az előbbiekhez képest lássuk be nem akkora a harc a két szurkolótábor között, hogy mindenki árulónak nevezze Rolit.

Merthogy szégyen nem szégyen, ez történt! Mikler aki Magyarországon az egyik ha nem a legjobb kapus és megannyi szép pillanatot okozott Szegeden és idegesíthette ezzel a másik felet, az ember aki az egész országnak adott jó párszor néhány másodpercnyi örömöt a válogatottban való hatalmas védéseivel, most döntött. 

Ennek miértje egy egyszerű, de mégis összetett dolog.Persze lehet sokan érzik most úgy magukat, mintha egy már évek óta húzódó háborúban az egyik katona csak úgy át sétálna a harctéren és a másik oldalt erősíteni, de a szegedi szurkolók felől a legrosszabb amit ilyen helyzetben tehetnek az ahogy most reagáltak az esetre. 

Egyfelől ez nem sportszerű, ráadásul emberileg sem illendő, mi több bántó. Másrészt pedig a Pick drukkerei ha így bánnak Miklerrel, akkor a szezon végéig mindenképp a saját fazekukba ürítenek bele, és még akkor finoman is fogalmaztam!

A lényeg, hogy a sportoló egyenlőre még mindig a Pick Szegedet erősíti és nem valószínű, hogy a bajnoki fináléban szándékosan segítene majd a későbbi csapatának, mert az is biztos, hogy ők ketten csapnak majd össze, akárcsak az utóbbi jó pár esztendőben. Erre egy jó példa, ha megnézzük a legutóbbi kupadöntőt. Ott is nagy bravúrokat mutatott be.

Ahhoz ugyanis, hogy ne így legyen, valami eget rengetően nagy csodának kellene történnie. Az pedig már máskérdés, hogy a túl oldalról nézve a dolgokat, megérte e egy jelenlegi és egy korábbi szegedi játékost is magukhoz csábítani, vagy ha úgy tetszik etikus volt e? Ezzel ugyanis – szép dolog vagy sem – egyedüli nagy ellenfelét gyengíti meg keretében a klub. Csakhogy ismét a focival szemléltessem a dolgot: olyan ez, mint amikor a Bayern leigazol valakit jó pénzért a Dortmundból.

Persze utóbbi esetben lehet, hogy tényleg ennyire erőssé akarják tenni a keretet, ehhez pedig lássuk be minden financiális hátterük megvan. Az, hogy Mikler pedig odaigazolt (akárcsak a Lékai Máté) kizárólag az ő dolga, illetve azon illetékeseké, akiknek munkájukból kifolyólag ezzel kellett foglalkozniuk, hogy megegyezzenek a felek. Kapott egy olyan ajánlatot amire nem nagyon lehetett nemet mondani több szempontból sem.

Ezt kell megérteni elfogadni és sok sikert kívánni neki, már csak azért is, mert nem maradnak klasszis kapus nélkül a Tisza-pariak. De még mennyire, hogy nem! 90%-ig biztosra lehet venni, a következő szezonban csatlakozik a spanyol José Sierra aki egy igen biztos pontja lehet a védelemnek, ami egy nagy segítség lesz, ha a csapat megtudja tartani jelenlegi formáját. 

Sokan vélik ugyanis úgy, hogy a mostani Pick Szeged régen látott jó formában van. Ami azt illeti ez tényleg szemmel látható, elég ha csak megnézzük, hogyan teljesítettek a fiúk a Magyar Kupa döntőben. Amíg lehetett addig meccsben voltak, sőt vezettek is nem is egyszer és ami lényegesebb lehet ez esetben, hogy nem is csak egy góllal. Ám a Veszprém egy olyan magabiztos védekezést mutatott be amivel nem sokan tudtak volna mit kezdeni, és úgy tűnik, hogy ezzel a PSG ellen is sikeresek lehetnek, ami nagyon jó lenne. 

Legyen ugyanis akár Szeged akár Veszprém, akár Tatabánya vagy bármilyen szurkoló az ember, az ilyen esetekben el lehet és el is kell vonatkoztatni ettől, mert magyar csapatról van szó. 

Amiért pedig elmehetett: korábban 1995-től egészen 2010-ig erősítette a Dunaferr együttesét, ott pedig nyolc bajnoki bronzzal és két Magyar Kupa ezüstöt szerzett, majd ezek után igazolt jelenlegi munkaadójához, ahonnan viszont még mindig nem sikerült egyszer sem bajnoki címet vagy kupa győzelmet szereznie, a válogatottban az olimpiai 4. hely a legjobbja.

Magyarul: még egy szinttel feljebb léphet ezzel, olyan helyre ahol valószínűleg az eddigieket látva több sikerrel gazdagodhat, ez a szó pedig az anyagiakat illetően is igaz lehet, hiszen azzal abszolút nincsen bajban a címvédő. Egy-egy jó ajánlattal ugyanis simán magukhoz igazolhatnak bárkit.

Erre pedig most szükségük is lesz, hiszen a következő szezonban valószínűleg elindulnak majd a SEHA Ligában, melyben olyan BL csapatokkal találkoznak majd mint mondjuk a Metalurg Szkopje vagy a Celje. Ennek viszont egyik feltétele, hogy növelni kell a keret létszámát (ami most 16 fős) és lehetőleg nem akármilyen játékosokkal. Nos három ember már megvan. Lékai, Mikler, valamint Gasper Marguc, aki a szlovén válogatott jobb szélsője és nem mellesleg Mátéval együtt jött a Celjéből. 

Egy szónak is száz a vége: azért mert egy nagyobb csapat úgy volt vele, hogy megteheti ha az őket üldözőtől igazol szép és nagyjából visszautasíthatatlan ajánlatokkal, jó ez vagy sem, ne a játékosokat bántsuk! Nekik is megvan a magukhoz való eszük és az-az indok amiért vállalták annak a kockázatát, hogy ilyesmi faramuci helyzet alakul ki mint a jelenlegi. 

Képforrás: Pick Szeged Kézilabdacsapat – Facebook

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.