Főoldal » Kézilabda – férfi BL: Egy lépés már megvan!

Kézilabda – férfi BL: Egy lépés már megvan!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

És megvan! Hetek óta érezhető, hogy mindenki erre készül, akárcsak titkon legbelül, de várta ezt a párharcot. Az MKB-MVM Veszprém egy nagy lépést tett a továbbjutást felé a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A magyar csapat nagy csata után 26-28-ra győzte le a Császár Gáborral felálló PSG-t!

A cél a Final Four, melynek igen is van realitása, de még mekkora! Persze mielőtt bárki elbízná magát, fontos hozzátenni, van még egy mérkőzés. Azt is meg kell nyerni és az előnyt meg kell tartani, ám ha ilyen szinten játszik a Veszprém akkor nagy esély mutatkozik a négy közötti hely elfoglalására. Erre két dolgot is fel lehet hozni példaként.

Egyrészt nagyon összeszedetten és pontosan kézilabdáztak a játékosok, még akkor is amikor mi voltunk hátrányban. Tudni illik, ha a mérkőzést gyorsan össze akarnánk foglalni (márpedig egy blogba nem ildomos elnyújtani a dolgot, ígérem leszokok erről), akkor a dolog úgy nézett ki, hogy elhúztunk 9-4-re, majd néhány csere után magára talált és átvette az irányítást a PSG, ezzel, nehezebb lett a dolgunk, de talpra állva visszafordítottuk a dolgot. 

És itt jön a második példa: nagyszerű és igen kreatívan variálható a játék. Azt, hogy a védekezés kivételesen erős és nem csak itthon, de külföldön is meg fog gyűlni a baja sokaknak ezzel azt tapasztalhattuk. Másrészt ez nagyban köszönhető egy Nagynak. Pontosabban, a Nagynak! Mert hogy Nagy László olyan univerzális mint bármelyik mosópor a világon (sőt le is körözi azokat) az fix! 

Bizonyítva, hogy tulajdonképpen ő az egyik legjobb férfi kézilabdázó a világon, mikor kellett akkor pazarul védekezett, mikor pedig kellett, akkor ügyesen támadott. Igazi klasszis teljesítmény mit lehet ehhez még hozzáfűzni? Persze azért nem csak miatta nyert ez a csapat. 

Fantasztikus csapatmunkát láthattunk pl. akkor (még ha ez esetleg így nem is jött le egyből) mikor Fazekas Nándor a jó védések után rossz passzba került. Ő sem tudott mit kezdeni a franciák támadásaival egy idő után, és amikor egy hetesnél el szakadt nála a cérna jöhetett a kettő perc ami nem az első volt a meccsen nálunk.

Viszont ezért is jó, ha nem csak egy hálóőrrel vág neki egy klub a BL-nek és talán ezért is fontos, hogy egy Mikler Roland szintű kapus még pluszba érkezzen majd a következő szezonra. Allilovic ugyanis higgadtan kivédte a büntetőt és így maradt a két gólos Veszprémi előny idegenben. Ez utóbbit pedig jól jegyezzük meg, fontos lehet.

Főként akkor ha az ellenfél ilyen erős lesz melyről szintén meg kell jegyezni pár dolgot még akkor is ha magyar oldalról csak két-három emberről volt szó most hirtelen. Hiszen még beszélhetnénk Iváncsik testvérekről, Ugaldéról, Ilicsről, Sulicról vagy éppen Chema Rodríguezről és Gulyásról.

Sőt ha már itt tartunk akkor nagy taps otthonról azoknak is akik bármilyen kicsi részt is, de vállaltak a sikerben, és ezúton elnézést ha kihagytam valakit (mert itt csak gólszerzőket soroltam fel,). Viszont van miről beszélni a hazaiak részéről is.

A Paris Saint Germain férfi kézisei ugyanis fantasztikus módon képesek voltak végrehajtani azt a csodát, hogy egy ilyen kiélezett meccsen nem kaptak egy kiállítást sem! Ebből a szempontból lehetne a hazai pályára fogni a dolgot, de itt nem erről van szó, a szkeptikusoknak pedig ajánlott megnézni a visszavágót

Ha ezek ugyanis azt is megcsinálják így idegenben… phu… vigyázni kell velük továbbra is, ez a lényeg! Császár Gábor nem szerzett ugyan gólt, de szép kis lendületet hozott a játékba akárcsak Mikkel Hansen aki egy hosszú PSG gólcsendet tudott megtörni

M’Tima a gólarányt nézve a csapat legjobba volt, 5-öt dobott be csak úgy és még talán több is lehetett volna, ha egy gyengébb védelem jön szembe neki. És ha már itt tartunk volt még egy másik négy gólos Hansen mellett, ő pedig Kopljar volt. És bocsánat Abalótól is aki igaz “csak” két találatig jutott, sokban járult hozzá a 26 találathoz.

Szóval ennyi. A Veszprém nagyszerű volt és nyert, ám a munkának még közel sincs vége. Egyszerűen sikerült egy nagy lépést tenni a cél felé.

Hajrá magyarok, hajrá Veszprém! 

Összefoglaló: http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-bl-psg-veszprem-2329989

Eredmények: 

Paris Saint-Germain (francia)–MKB-MVM Veszprém (magyar) 26–28 (14–12)
Gólszerzők: M’Tima 5, M. Hansen 4, Kopljar 4, Melics 4/4, Vori 3, Narcisse 3, Abalo 2, Hallgrímsson 1, illetve Nagy L. 9, Ilics 7/4, Sulic 3, Ugalde 2, Iváncsik G. 2, Chema Rodríguez 2, Iváncsik T. 2/2, Gulyás 1

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.