Főoldal » Konföderációs Kupa: Nehezen jött össze a papírforma

Konföderációs Kupa: Nehezen jött össze a papírforma

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kiderült melyik két csapat játtsza a Konföderációs Kupa elődöntőjét 2013-ban. Brazília Uruguayt győzte le, igaz nem könnyen hiszen a kékek szépen játszottak és megnehezítették a házigazdák dolgát. A másik meccsen olyat láthatott a közönség melyre nem igen számítottak sokan. Gólnélküli döntetlen és egy rakás helyzet után büntetőkkel döntötték el ki jut be a fináléba. A dolog az olaszok Bonucci-án múlott miután elhibázta a 11-est. Spanyolország így tehát Brazíliával döntőzik. Hogy izgalmas és hogy szoros lesz a finálé, az teljesen biztos!


Brazília – Uruguay:

Ez volt az a találkozó melyen végre valahára a brazilokat sikerült meglepni. Annak ellenére hogy Uruguay nem igen fényes formában indította a Konföderációs Kupát, most sikerült egy olyan játékot mutatniuk amellyel Brazília egy jó ideig nem tudott mit kezdeni. Szépen védekeztek és a labdabirtoklásban sem álltak rosszul, így pedig még majdnem a vezetést is megszerezték. Ez Nem jött össze hiszen a másik oldalt ezt Fred megtette, így pedig Brazília 1-0-ra vezetett. Ez csak addig tartott míg nem elkezdődött a második félidő. 

A helyzet teljesen ugyanaz volt mint korábban. Uruguay nagyon bekezdett és a nagy erő meghozta a gyümölcsét. Thiago Silva eladta a labdát, ez önmagában nem lett volna olyan nagy baj de egy ilyen helyzetben ez megbosszulta magát. Ha nem is konkrétan az eladott labda, de Cavani mindenképp. 1-1


A végéig próbált támadni Brazília és a közönség is buzdította az övéit, de még ez is kevésnek tűnt. Lélekben már mindenki a hosszabbításra készült, ám ekkor jött egy szöglet után a Szupermenként felrepülő Paulinho, aki gyönyörűen fejelt gólt. Ezzel 2-1 lett az állás mely már a végéig meg is maradt.

A nérkőzés összefoglalója: http://ultimate-sport.hu/konfoderacios-kupa-brazilia-a-dontoben/

Spanyolország-Olaszország:

Ez volt az a meccs amelyet a legtöbben vártak. Legalábbis a világ nagyrészén, hiszen a helyszínen inkább a brazilok meccsei vonzottak nagyobb tömegeket. Ez persze érthető is. Ám a házigazda találkozói ide vagy oda, erre az összecsapásra – lévén hogy a tavalyi Eb döntő visszavágója volt – elképesztően sokan érkeztek. Mindenki a spanyolokat tartotta a legnagyobb esélyesnek, így a fogadóirodáknál igazán nagy összegeket nem volt érdemes tenni arra hogy ha nyernek a világbajnoki és Európa bajnoki címvédők. Ugyanakkor akármilyen esélyesek voltak, egyrészt azért mert ugyebár két nagy címet is birtokolnak, másrészt meg mert ezen a tornán fantasztikusan szerepelnek (főleg támadásoknál), az olaszokkal igen is számolni kellett. Ezt jól tudták azok is akik az oddsokat összeállították hiszen mindössze csak 4-szeres körüli szorzóval fizettek annak aki döntetlenre tett. Ha bárki erre fogadott annak ezúton jár a gratuláció. Bejött és nem véletlen. Arra persze nem sokan számoltak hogy Olaszország így megállítja a spanyolokat. Végig sikerült olyan focit nyújtaniuk, amellyel megakadályozták azt hogy ellenfelük nagyobb támadásokba tudjon kezdeni. Nem hogy támadni nem tudtak rendesen, de fogalmazzunk így nem találták a mérkőzés ritmusát. 

Az olaszok az elején rájöttek arra (és ezt az egész 1.félidőben alkalmazni tudták) hogy ha a széleken gyorsan megtudnak indulni, akkor lehet esélyük, sőt mi több igen nagy helyzeteket tudnak kialakítani. Erre a gyengeségre valószínűleg a szünetben Vicente Del Bosque is felhívta a figyelmet az öltözőben, mert ahogy kijöttek a pályára, a következő játékrészben már egy felállt védekezéssel kezdett el játszani Spanyolország. A piros mezesek inkább lassították a játékot és eldugták a labdát ha kellett. Bár így kiegyenlítettebb lett a játék és a labdabirtoklás magabiztosan az övék volt, gólig senki sem jutott. A hosszabbítás elején Olaszország egy hatalmas kapufával jelezték, még mindig meccsben vannak, ám ezek után legközelebb majd csak a 2×15 perces ráadás második félidejében volt lehetőségük arra hogy ismét nagyobb lehetőség elé kerüljenek. Az olaszok már leginkább ettől fogva arra vártak hogy mikor lesz vége és jöjjenek a 11-esek, hiszen azzal hogy így feltartották az ellenfelet – bár azt sikeresen tették – eléggé elfáradtak. 


A büntetőpárbajban is elszántabbak voltak és az első ötös sorozatban senki sem hibázott. Bár sem Buffon, sem Casillas nem érezte a labdákat igazán, még is eldőlt a dolog. Bonucci nem akarta ugyanazt csinálni mint mások így magasabbra akarta helyezni a lövés, így azonban fölé ment! Mindenki vagy a sarokba lőtte vagy a kapu oldalsó részébe, ám lehet jobb lett volna ha ő is így tesz. Helyette azonban megtette a másik félnél Navarra, aki ezzel megnyerte 7-6-ra a 11-es párbajt hazája válogatottjának és döntőbe juttatta őket. 

A mérkőzés összefoglalója: http://ultimate-sport.hu/konfoderacios-kupa-11-esekkel-dontosek-a-spanyolok/

Képforrás: Telesport.hu/Parameter.sk

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.