Főoldal » Konföderációs Kupa: Olaszország a bronzérmes

Konföderációs Kupa: Olaszország a bronzérmes

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az olasz labdarúgó válogatottban bár voltak hiányzók, azt azért megkell jegyezni hogy szívét lelkét beletette a spanyolok elleni elődöntőbe. Egy elrontott büntetőn múlott akkor. Most Uruguay ellen kétszer is vezetést szereztek, ám ez sem volt elég hiszen egy döntetlen után ismét büntetők következtek. Ami pár nappal a bronzmeccs előtt nem sikerült, az most igen. Olaszország érmet szerzett, ezzel sokaknak meglepetést okozva. 


Ahhoz képest hogy sokan úgy gondolták, az olasz válogatott nem fogja sokra vinni a Konföderációs Kupán, vagy ha igen akkor is csak a tipikus olaszos védekező focit fogják nyújtani, ezen a tornán a látványos sok gólos arcukat mutatták a közönségnek. Ez sokaknak meglepő volt, főként a csoport meccsek során amikor Brazília ellen is nagyon jól játszott. Ott akkor hiányoztak a csapatból olyanok mint De Rossi vagy éppen Pirlo, ám a spanyolok ellen ezek már ott voltak. Akkor egy olyan befejező ember hiányzott a támadásokból, mint mondjuk Mario Balotelli, aki sérülés miatt hiányzott. Gól akkor nem született, helyette egy hihetetlenül izgalmas csata végén kaptak ki egy elrontott 11-es végett. 

Most az ellen az Uruguay ellen léphettek pályára, akiknek az egész tornán csak egy olyan találkozójuk volt ami nem volt túl jó emlék. A brazilok mellett másik nagy esélyesnek tartott Spanyolország elleni mérkőzés. Igaz az eredmény ezt nem mutatja, hiszen a 2-1-es vereség nem szégyen, ám alig tudtak labdához jutni. Viszont megmutatva azt hogy a legutóbbi Copa Americát nem véletlen nyerték meg, nagyon megnehezítették a házigazdák dolgát az elődöntőben. Ott is 2-1-re kaptak ki, ám ott csak kevesen múlott hogy ne torkoljon hosszabbításba a dolog. Mindenesetre az itt megemlítettek fényében egy egész jó kis csatára lehetett kilátás. 

A bronzmérkőzésekkel kapcsolatban (főleg ami a világbajnokságokat illeti), az utóbbi években többen gondolták úgy hogy felesleges megrendezni, mert végül is ez csak két vesztes csapat találkozója. Azért ahhoz képest hogy két vesztes fél csap össze, valahogy mindig parázs meccs alakul a dologból. Ha belegondolunk ennek oka is van, hiszen mind két csapat motivált olyankor pontosan azért, mert javítani szeretnének, és bizonyítani mindenkinek aki bízott bennük. Meg persze maguknak, hogy nem volt felesleges az a sok idő amit beleöltek felkészülésbe. 


A meccset az olaszok indították. Ami érdekes volt hogy az eddig kissé mellőzött El Shaarawy a kezdőben volt, ellenben a nagy szabadrúgás specialista Andrea Pirlo nem volt ott a kezdősípszónál. A találkozó kezdete után többnyire rugdosódni kezdtek a felek, mint sem hogy a focival foglalkoztak volna. Ez egészen addig ment míg nem a 24.percben Olaszország szabadrúgáshoz nem jutott. Diamanti középre adott labdája nagy irammal ment a kapu irányába, amit aztán valami furcsa módon a kapus hátáról a kapufára ment (ritka baki), majd a mellette a gólvonalnál érkező Astori berakta a kapuba. A gól egyértelmű volt így tehát vezettek az olaszok, ám az nem hogy ki szerezte pontosan. Ez volt az a pont ahol értelmet nyert a tornán tesztelt gólvonal technológia. Ennek köszönhetően az olasz játékosnak ítélték a vezető találatot. 1-0

Az első félidőben még volt egy olasz lehetőség ami gól volt ugyan, de les is volt egyben. A félidő után következett a szünet, majd a folytatás. Itt már Uruguay is komolyabb szerepet kapott. Az 57.percig ugyan az olaszok többet birtokolták a labdát és ennek megfelelően jól elvoltak a játék lassításával, ám Garganoval nem számoltak. Az uruguay-i labdát szerzett, majd a felező vonaltól elindulva Cavaninak passzolt aki az erre rárepülő Buffon alatt lőtte el a játékszert, így pedig egyenlített. 1-1

Ahogy egál lett az állás, a dél-amerikai együttes érezte hogy van még keresni valója. Egyre több lövéssel kísérleteztek, amik veszélyesek voltak ugyan, de Buffon mindannyiszor hárítani tudott amikor arra szükség volt. Ez egészen addig ment így, míg nem egy szabadrúgáshoz jutott Olaszország. Az Európa-bajnoki ezüstérmes jó helyről kapta a pontrúgást melyhez ismét Diamanti állt oda. Nem volt véletlen, legutóbbis gól helyzetet teremtett, sőt kis híján ő szerezte a gólt. Most azonban semmi híja nem volt a dolognak! Alessandro Diamanti jött, látott, és gólt szerzett. De még mekkorát! Szinte senki sem ért bele a lasztiba, úgy tudta el lőni hogy aztán az a kapu sarka felé szállva a gólvonalon túl landoljon. A semmiből szerzett vezetést Olaszország, de nem is ez volt a lényeg hanem az ami az eredmény jelzőn volt, nem sokkal a vége előtt. 2-1

Amikor az ember azt hitte hogy lassan eldől a dolog, akkor jött ismét Uruguay, és Cavani. 


A 78.percben az olaszok voltak szabálytalanok a saját térfelükön, majd innen egy hasonlóan jó helyről rúghatták kapura a labdát, mint az előbb az ellenfél. Cavani még Diamanti góljánál is nagyobbat rúgott! Valami elképesztő sebességgel találta el a játékszert, majd az a jobb sarokba találta magát. 2-2 

Mivel az utolsó 15 percben nem született több gól, így jöhetett a hosszabbítás, ám még ez előtt a 110.percben emberhátrányba került Uruguay. Montolivo volt szabálytalan, amiért másodjára is sárgalapot kapott, így mehetett az öltözőbe. A 2×15 perces ráadásban sem lett más az állás így pedig az eredmény sem, jöhetett a tornán másodszor a 11-e párbaj.

A büntetőknél a kékek kezdhették meg az ötös sorozatot.  Diego Forlan állt oda az elsőhöz, ám azt belelőtte Buffonba. A következőt az olaszoknál Aquilani nem hibázta el, így 1-0 volt oda. A második körben Cavani is berúgta, így ezzel már 1-1 volt, ám hamar 2-1-lett az olaszoknak amikor El Shaarawy is tökéleteset produkált. Legközelebb már Suarez is berúgta, ami igen fontos lett azok után, hogy az olaszoknál következő De Sciglio Muslerába lőtte. Ezzel 2-2 volt és megszerezhette volna a vezetést Cáceres, ám ő is hibázott. Ez azt jelentette hogy ha Giaccherini berúgja, akkor nagyon közel vannak az európaiak a győzelemhez. Megcsinálta! Gargano ezek után még életben tarthatta volna az uruguay-iak reményeit, de kihagyta a 11-est, így pedig Olaszország lett a bronzérmes.

Eredmény:

Olaszország – Uruguay 2-2 (1-0) 

Büntetőkkel: 3-2

Gólszerzők: Cavani (58., 78.), ill. Astori (24.), Diamanti (73.)

Képforrás: Nso.hu/Ultimate-sport.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.