Főoldal » Labdarúgás: ingyen lesznek a nagy meccsek

Labdarúgás: ingyen lesznek a nagy meccsek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Bár Magyarországon eddig sem lehetett nagyon panaszkodni, azért sok országban és sok embernek kellemes döntést hozott az Európai Bizottság (EB). A döntés értelmében nem lehet kizárólag csak a fizetős Tv csatornákon közvetíteni a kiemelten fontos labdarúgó mérkőzéseket. Ez azt jelenti, hogy például a Labdarúgó Európa-bajnokságot, vagy a világbajnokságot is érinti a határozat, mely ellen még a FIFA és az UEFA sem fellebbezhet.

<--break->

Nálunk az utóbbi években az előbb már említett eseményeket majdnem mindig közvetítette valamelyik szabadon fogható csatorna. 2006-ban a foci vb-t például az RTL Klub adta, párhuzamosan az akkoriban induló Sport Klubbal, amely már fizetős volt. Általában persze a közmédia szokta közvetíteni az ilyen fontos eseményeket, a digitális átállással pedig most már tényleg mindenkinek elérhetővé válnak a meccsek. Voltak olyanok ugyanis, amelyeket az M2-n adtak, ám most már ezek is könnyebben elérhetővé válnak. Ez csak a Magyarországi példa volt, de nálunk nagyon nem adódott ezzel probléma, hiszen szinte mindegyik nagy eseményt közvetítette valamelyik szabadon fogható csatorna

Az EB egyébként ezzel a döntésével a belgiumi és a nagy-britanniai jogalkotást másolta le, hiszen ott már lassan szokássá válik az, hogy a hatalmas érdeklődést vonzó eseményeket ne csak kizárólag a fizetős csatornákon lehessen figyelemmel kísérni. Nos, a testület döntése értelmében, minden európai futballrajongónak jogában áll ingyen nézni a fontosabb találkozókat. Természetesen nem csak a labdarúgó mérkőzésekre és tornákra vonatkozik a dolog, hiszen az olimpia is az ingyenesen nézhető kategóriába tartozik. 

A legrosszabbul ezzel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jár, miután ők nagyon szépen kerestek abból, hogy ha egy-egy eseményért nagy összegeket adtak ki a fizetős Tv-k. Természetesen korábban már tiltakozott a dolog ellen a két szövetség, a 2011-es év elején, de nem sokat értek el a dologgal.

Képforrás: Sport365.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.