Főoldal » Labdarúgás: Majdnem összejött

Labdarúgás: Majdnem összejött

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Éppen hogy csak egy idegenben lőtt több góllal jutott tovább és lett így EB résztvevő Ukrajna futsal válogatottja Magyarországgal szemben, mely azonban egy fantasztikus játékkal így is megnyerte a mérkőzést. Nagyon sok rejlik a mi csapatunkban, így bár most kicsit szomorúak lehettünk, azért van mire építeni és optimistán kell látni a dolgokat. 

Három hét. Ennyi ideje van még csak együtt az új kapitánnyal az a magyar futsal válogatott, mely Ukrajnával mérkőzött meg egy oda-vissza vágós párharcban az Európa-bajnoki részvételért. Nos ez sajnos nem sikerült, miután az első meccsen 2-1-re vesztettünk a másodikon pedig eggyel többet kellett volna rúgnunk ahhoz, hogy mi jöjjünk ki győztesen a csatából, viszont egy elképesztő fordítást láthatott a közönség, melynek köszönhetően a visszavágón 5-4-re nyertünk. 

Ahhoz képest, hogy még egy hónapja sem dolgozik együtt a spanyol Tomas Rivera Amoróssal a csapat, nagyon jól játszottak a fiúk. Ahogy azt Gyurcsányi Zsolt is elmondta, ennyi idő alatt már szépen begyakorolt játékelemeket isn pályára tudtak vinni, pedig még nincs teljesen összeszokva a csapat. És ez az ami nagyon fontos: az összeszokottság! Ha ez meglesz (már pedig nagyon úgy néz ki), akkor napról-napra egyre erősebbek leszünk és sok siker jöhet a jövőben. Potenciál az van a csapatban, nagy lehetőségek rejlenek benne, szóval a sikerek elérése már csak idő kérdése. 

Legalábbis a játék képét és a csapat erősségét tekintve jelenleg ezt lehet mondani. Egy góllal kaptunk ki Ukrajnától az első találkozón, amelyen az első félidőben még döntetlen volt az állás.

Mindenki optimistának tűnt a visszavágó előtt, melyre úgy készült a mester is, hogy reális esélyünk lesz a továbbjutásra, mindannak ellenére, hogy alapból az ukránok nagyobb játékerőt képviselnek. Ő maga elmondta, megvolt elégedve a csapattal és persze a pályán végzett munkával és szerinte mindenkin látszott az igazi küzdeni akarás és hogy igazán bizonyítani szeretne. Ennek is betudható volt a fejlődés.

Az előjelek tehát jók voltak és a mérkőzés végén ez az eredményen is szépen vissza tükröződött, azonban nem lehetett teljes az öröm. 

Már az elején jól indítottunk és nagyon hamar 1-0 lett ide az állás és az első félidőben bár mind a két oldalon voltak kisebb és nagyobb helyzetek is, nem született sok találat. Viszont még így is egyenlített Ukrajna. A végén visszajött az ellenfél a meccsbe, de több gól már nem született. Nem úgy a második játékrészben! 

Igazi gólfesztivál vette kezdetét: emberelőnyben voltunk és ezt ki is használhattuk volna, hogy újra előnybe kerüljünk, e helyett azonban fordítottak az ukránok. Bilocerkivec már másodjára villant meg a 27. percben, viszont a magyarok nem csak az edzéseken és az előző meccsen, hanem itt a visszavágón is megmutatták küzdőerejüket. Jöttek sorba a helyzetek, melyeket nem ajándékba kaptunk, hanem a srácok dolgoztak meg érte rendesen, majd 2-2-re alakították az állást. :) Jó volt ezt látni, de nem szabad volt ilyeneknek sokáig örülni, mert az ukránok nagyon jó formában voltak. Nagyon gyorsan szereztek két gólt, ezzel pedig 2-4-re elmentek, ami a továbbjutás szempontjából nagyon úgy tűnt, hogy eldönti a dolgokat. 

Azonban itt sem adtuk fel, sőt mit több erre rá kettő perccel már ismét egy gólra csökkentettük a hátrányt. Harnisch a 38. percben szerezett gólt, majd Dróth Zoltán kettőt, míg Kun Gábor egyet lőtt, ezzel pedig 5-4-re vezettünk. A két gólos hátrány után a kutya nem gondolta volna, hogy Magyarország még az utolsó percben is a továbbjutásért volt harcolni, viszont sajnos nem lehetett felhőtlen az örömünk…. Megnyertük a találkozót, olyan játékot produkáltunk melyet nagyon szeretnénk még sokszor és sok helyen látni és persze még valószínűleg jó ideig emlékezni fogunk rá, de az EB részvétel Ukrajnát illette meg, miután idegenben lőtt több góllal ők jutottak tovább. Odakint mi csak 1-et rúgtunk, ők pedig ide jöttek és négyet vágtak be a mi hálónkba, ami lássuk be jelentős különbség. A győzelemhez itt kellett volna egy hatodik gól is, de ez sajnos ezúttal nem jött össze. De se baj, lesz ez még jobb is! 

“Két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, és egy ilyen erős rivális ellen így nehéz meccset nyerni” – értékelt a magyarok spanyol trénere a meccs után. “Végül ez mégis sikerült, de a továbbjutásunk sajnos ezeken a hibákon múlt. Nagyon közel álltunk a sikerhez, ezért most érthetően maga alatt van a csapat, de folytatnunk kell a munkát, mert még egy hosszú út elején járunk.”

Eredmények:

Magyarország – Ukrajna 5-4 

Összesítésben 6-6 – Tj.: Ukrajna idegenben lőtt több góllal.

Gólszerzők: Lovas (3.), Dróth (34., 40.), Kun (36.), Harnisch (38.), illetve Bilocerkivec (8., 27.), Valjenko (36.), Ovszjannikov (36.)

Képek és interjúk forrása: Nso.hu/Origo.hu/


Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?