Főoldal » Labdarúgás: Rutten magyar kapitány lesz? A Nemzeti Sport Online szerint igen!

Labdarúgás: Rutten magyar kapitány lesz? A Nemzeti Sport Online szerint igen!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az NSO.hu értesülései szerint Dzsudzsák Balázs egyik korábbi edzője, a holland Fred Rutten lehet az új magyar szövetségi kapitány. Ezt állítólag akár már a jövő héten bejelenthetik. A lap úgy tudja Bölöni László volt az elsőszámú jelöltje az MLSZ-nek, ám a felek nem tudtak megállapodni egymással. 

Egervári Sándorral a magyar labdarúgásnak volt és persze van, sőt lesz is mindig egy nagyon szép sztorija. Nem nehéz kitalálni remélhetőleg, hogy a 2009-es U20-as VB-ről és az ott szerzett bronzéremről van szó. Arra mai napig fantasztikus visszagondolni, így Erwin Koeman után azzal, hogy őt nevezték ki, sokak szimpátiáját elnyerte az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség). Az eredmények szépen lassan, a fejlődést folyamatosan mutatva jöttek, az EB pótselejtezőtől nem is voltunk olyan messze és gyakorlatilag nem rajtunk múlott (hanem a Svéd-Finn meccsen), hogy az utolsó fordulóba már tét nélkül játszottunk. A fiatalok jöttek és egy szerethető csapatunk volt. A VB selejtezők sem indultak rosszul, gyakorlatilag ott folytattuk ahol korábban abbahagytuk, a hollandoktól becsúszó vereség pedig abszolút elfogadható volt az erősorrend tükrében. Legyőztük Törökországot és minden viszonylag jól haladt, sőt még a tavaszi Románia elleni 2-2 is elfogadható volt, bár akkor az utolsó percben kapott gól kicsit megnyomott minket. A védekezés kihagyott, utána pedig jött a nyári szünet, ahol mindenki reménykedett és vártuk, hogy majd jól elpáholunk mindenkit, főleg a románokat.

Nagyon nem ez történt, a védekezés gyakorlatilag nemhogy csődöt mondott, de teljes egészében, mintha nem is lett volna, eltűnt. Jöttek a gondok, összeomlóban volt a játék a szurkolók pedig a válogatott ellen fordultak, szóval nagyon rossz passzban voltunk, ami csak a hab volt a tortán azok után, hogy a magyar klubok is ideje korán búcsúztak az európai kupák selejtezőitől. Lehetne ezt még ragozni de felesleges, mindenki tudja mi történt ez idő alatt és mindenkinek megvan a maga véleménye az eddigiekről valamint arról mi várható a folytatásban. Így alakult és kész!

A kérdés az utóbbi hetekben már csak az volt, ki jöhet számításban a kispadon? Szó volt itt mindenféle sztáredzőről is, de a lényeg az volt sokak szemében, hogy ismét külföldi edző jöjjön a válogatott élére.

Bölöni László volt állítólag az első számú jelölt az MLSZ-nél aki magyar, de külföldön dolgozott.  Aki viszont most a csapathoz érkezhet, az nem más mint Fred Rutten aki korábban Dzsudzsák Balázs edzője volt a PSV-nél, legutóbb pedig a Vitesse kispadján ült és irányította a csapatot. Rutten korábban is azok közé tartozott akit esélyesnek tartottak arra, hogy Magyarországra érkezzen, legalábbis ez derült ki a Nemzeti Sport Online egyik októberi cikkéből, ahol ezt a témát firtatva arra a kérdésre kerestek választ, ki lehetne szövetségi kapitány hazánkban. Ha Rutten érkezik akkor Koeman után (aki 2008 és 2010 között irányította a mieinket) ismét egy holland edző lenne a magyar labdarúgó válogatott élén.

Az NS egyébként megkereste azt a Sports Entertainment Groupot amelyik korábban Ricardo Monizt a Ferencvároshoz közvetítette és egyébként Ruttent is képviseli. Az ügynökség nem cáfolta a szakemberrel kapcsolatos híreket és azt miszerint a magyar szövetség figyelmébe ajánlották őt.

Mi sem bizonyíthatná jobban, hogy tényleg nem csak pletyka a hír, hogy a holland Voetbal International lap is beszámolt erről, ha pedig tényleg igazak a hírek, akkor már a jövő héten meglehet a magyar labdarúgó válogatott legújabb szövetségi kapitánya. Ruttent nemrég a Voetbal is megkereste (este felé9, ő pedig tagadta, hogy eddig megállapodás született volna közte és az MLSZ között, azonban a holland források szerint csak a hivatalos bejelentés hiányzik lassan, hogy pontot tegyenek azu ügy végére. Hogy mi lesz ebből majd kiderül valószínűleg napokon belül, de addig sem szabad elhanyagolni, hogy mit ért el eddig.

Rutten a Twenténél kezdte edzői pályafutását, amely klubnál egész futballistakarrierjét töltötte. 1999 és 2001, valamint 2006 és 2008 között dolgozott az enschedei csapat élén, amellyel 2001-ben Holland Kupát nyert, majd a Schalkéhez került, amelyet a 2008–2009-es idényben irányított. A PSV-nél 2009 és 2012 között dolgozott, legutóbb pedig a Vitesse edzője volt. 2008-ban Hollandiában kiérdemelte a legjobb edzőnek járó Rinus Michels-díjat.

Képforrás: Action Images/Nso.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.