Főoldal » Labdarúgás: Szépen halad a DVSC stadion építése

Labdarúgás: Szépen halad a DVSC stadion építése

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egyre közelebb van, hogy a szépnek ígérkező stadionjainkból egyet már élőben és teljes életnagyságban láthassunk készen. A Debrecen labdarúgó csapatának mástnem az utóbbi évek teljesítményének láttán, már kijárt egy korszerű és látványos létesítmény, ezt pedig meg is kapják hamarosan. A stadion építése nagyon jól halad, jelenleg már a gyepszőnyeg terítésénél tartanak. 

Csütörtökön elkezdték, szombatra pedig elvileg már be is fejezik a gyepszőnyeg terítését az új debreceni stadionban. “A gyepszőnyeg terítése szombaton fejeződik be, az új debreceni stadion játéktere már a nemzetközi élvonalhoz fog tartozni” – mondák el csütörtökön, mikor is bejárták a létesítményt. Jelen volt Kósa Lajos Debrecen polgár mestere, Szima Gábor a DVSC, Deutsch Tamás, az MTK elnöke, továbbá a debreceni klub vezetői, edzői, játékosai és helyi politikusok is.

A pálya a legkorszerűbb: alatta csapadékvíz-elvezető és öntözőrendszer, elektromos pályafűtés van, a külön futballcélra termesztett gyepet pedig többkomponensű hordórétegen fektették le.

Az Apostagon nemesített fű erősebb gyökérzetű és a fűszálak is jobban bírják az intenzív igénybevételt, de az altalajban műanyag gyökér-erősítő is biztosítja azt, hogy még nedves talajon se fordulhassanak ki meccs közben nagyobb gyeptéglák.

A kivitelező jelezte, hogy mind pénzügyileg, mind műszakilag minden a tervezett ütemterv szerint halad, a stadion készültségi foka jelenleg csaknem 70 százalékos, az alvállalkozókat kifizették és még idén befejezik a tető befedését is. Az ablakok már a helyükön vannak, így télen a belsőépítészeti munkákkal és a belső terek műszaki kivitelezésével folytatódik az építkezés.

Forrás: Mti

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.