Főoldal » Magyarország-Norvégia előretekintés

Magyarország-Norvégia előretekintés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nagyon pikáns mérkőzés vár ma a női kézilabda válogatottra a Szerbiai Európa Bajnokságon. Lehetne erről a mérkőzésről akár órákat is mesélni, hisz a világ legjobb együttese vár a most feljövőben lévő lányainkra.

A legérdekesebb, ha a szokásos statisztikákat átfutjuk, láthatjuk, hogy a két csapat néhány tagja megtalálható ezen a listán. Sulland Linn Jorum, aki a gólszerzők közt a második helyen áll, valamint a kanadai tábla harmadik helyen van. A blokkolók sorát pedig egy másik norvég vezeti Frafjord Marit Malm. A magyarok közül Görbicz Anita a hétméteres lövők listáján a harmadik, Kiss Éva pedig a norvég Haraldsen Katrine Lunde az első, tehát a mai összecsapáson a két legjobb kapus csapata méri össze erejét. Nincs elhalmozva egyik csapat sem sztárokkal és nincs kiugró egyéniség egyik együttesben sem. Két igazi csapat fog ma találkozni.

A játék szempontjából, ami a két csapatban nagyon hasonló, az az, hogy mindkét mester folyamatosan forgatja a csapatot a mérkőzés alatt. A norvég stílus mindkét csapatra jellemző, és jellemző lesz, hisz az egyik csapat norvég, a másik csapat edzője pedig szintén az északi országot képviseli. Karl Erik Bøhm egyébként már lenyilatkozta, hogy a kitűzött célt már elérte a csapat, de nem elégednek meg ezzel. Mindent meg fog tenni a csapat azért, hogy a döntőbe kerülhessen.

Egy kis pikantéria azonban lesz a mérkőzésen két norvég játékos Heidi Löke és Katrine Lunde Magyarországon játszik és mindent tud a magyarokról, akárcsak Bøhm a norvég együttesről. Arról nem is beszélve, hogy Löke Bøhm élettársa, így egymásról pedig tényleg mindent tudnak.

Ha a magyar válogatott vissza szeretné magát küzdeni az európai élvonalba, akkor bizony ez most nagy lehetőség. Az utóbbi időben a norvégok voltak a legeredményesebbek a női kézilabda élvonalában:

2008, 2012 olimpiai aranyérem,

2006, 2008, 2010 Európa Bajnokság aranyérem,

2007 Világbajnokság ezüstérem,

2009 Világbajnokság bronzérem,

2011 Világbajnokság aranyérem.

Ezzel szemben a magyar válogatott utolsó eredményét 2005-ben tudta felmutatni, amikor az orosz világbajnokságon bronzéremmel végeztünk.

Ami biztos, hogy ma megint oda kell tenni magunkat. Fontos mérkőzés, és most úgy tűnik a magyar csapat a fontos mérkőzésekre össze tuja szedni magát. Láttuk ezt már a németek és a románok elleni mérkőzésen is. Két friss csapat fog találkozni, mert a norvégok is és mi is rápihentünk erre a meccsre.

A többit majd meglátjuk a mérkőzés folyamán, de bízom továbbra is Bøhm mester formaidőzítésben. Remélem, hogy a vezérkép ma mérkőzés után megismétlődik.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.