Főoldal » Moto3: Rossi neve ismét feltűnik a legkisebbek között

Moto3: Rossi neve ismét feltűnik a legkisebbek között

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Valentino Rossi már eddig is sok mindent le tett az asztalra, de most egy újabb dologban bizonyíthat. Korábban a Moto3 elődjében, a 125-ös kategórában is versenyzett és VB címet is szerzett, most pedig ismét ott lesz a neve a fiatalok között, azonban nem mint versenyző, hanem mint csapatvezető tűnik majd fel. A kilencszeres világbajnok VR46 néven indít saját csapatot. 

A gárda legfőbb célja – vagy ahogy ők gondolják, annak küldetése – a fiatal olasz tehetségek felkutatása és természetesen pályafutásának egyengetése, melynek nagy kezdő lökést tud adni egy ilyen istálló és egy hely abban. Főként akkor, ha a VR46 versenyképes lesz.

Szponzoroknak sem lesznek híján Rossiék: a főtámogató az olasz Sky Italia televízió lesz, mely nem véletlenül invesztál bele a dologba, hiszen Olaszországban ez a csatorna közvetíti a MotoGP-t. A Sky egyébként nemrég kapta meg jogokat és jelentette be, hogy 2014-től ők lesznek az országban a kizárólagos közvetítők, miután megvették a jogokat. Ezt több platformon is értékesíthetik majd, így tehát az interneten, mobilon, a Sky Go-n és még rengeteg helyen. 

Még egy nagy segítséget kap majd a csapat, méghozzá az olasz motoros szövetségtől, ami nagyon fontos ha a fiatal tehetséget akarják előrébb juttatni. Az egyik ember már meg is van a feladatra, ez pedig nem más mint Romano Fenati, aki az egyik olyan KTM nyergébe ülhet jövőre, melyet majd a VR46 használ. 

A VR46 indulása nem tűnik kétségesnek, miután már a kereskedelmi jogokat bírtokló Dornánál is jelentkeztek hivatalosan.

Képforrás: Autoevolution.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.