Főoldal » Moto3: Salom ismét behúzta

Moto3: Salom ismét behúzta

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nem volt egyszerű feladat, de ismét nyerni tudott Luis Salom. A Red Bull KTM spanyol versenyzője ezzel már zsinórban harmadik győzelmét aratta, ám nem könnyen hiszen az utolsó méterekig meg kellett küzdenie azért, hogy így tovább növelhesse előnyét a pontversenyben. Mögötte a második Maverick Vinales lett, míg a harmadik helyen Alex Rins jött be. 


Az időmérőn még Miguel Oliveira volt a leggyorsabb, így pedig ennek köszönhetően ő indulhatott az élről a Holland Nagydíjon. Az Asseni verseny ahogy azt már megszokhattuk, szombatonként kerül megrendezésre, így most sem volt ez másképpen. Az első sorban ott volt még Alex Marquez, akiről meg kell jegyezni hogy annak a Marc Marquez-nek az öccse, aki most a királykategóriában bontogatja szárnyait és nem mellesleg pár éve még ő is itt döntögette a rekordokat. Szintén az első sorban volt Vinales is, ám Luis Salom, Alex Rins és Jonas Folger már kiszorult a legjobb helyekről. 

A futam délben kezdődött egy kissé hideg időben, hiszen mindössze 15 fok volt a levegőben, míg az aszfalt hőmérséklete szintén nem volt valami egetrengetően magas, hiszen az is csak 3-mal volt nagyobb a levegőben mérteknél, így tehát csak 18 fokos volt. Ami bizakodásra adott okot hogy nem állt esőre az idő. 

A rajtnál Emilio Alzamora istálló kettőse kapta el a legjobban, ami azt jelentette hogy Alex Marquez az élre állt megelőzve ezzel Alex Rins-t. Az első pár körben nagyon úgy festett, hogy egy kilenc főssé alakult kis csapat el tud menni a többiektől. Ez össze is jött ám az élmezőny létszáma igen hamar csökkeni kezdett. Elsőként Niklas Ajo kezdett el leszakadni, majd Jack Miller és Arthur Sissis is eltűnni látszott.

A harmadik körben Alex Rins átvette a vezetést, majd egyre gyorsabb tempót ment. Egymás után kezdte el futni a leggyorsabb köröket, ami azzal járt hogy két-három körön belül (tehát a 6.kör tájékára) már elkezdte otthagyni a mögötte jövő bolyt. Luis Salom eközben szintén nagyon gyorsan motorozott, így pedig a második helyig felküzdötte magát. Ezzel elkezdhetett faragni a hátrányából Rins-hez képest, ami jól ment neki, de nem volt egyedül, így pedig mögötte Marquez, Oliveira és Vinales jött vele. Jonas Folger eközben egyre jobban lemaradni látszott, ami egy ötfős csatát vetített előre maximum. Már ami az utolsó köröket illeti. 

A tizenharmadik körig ment egészen ugyanolyan szinte változatlan sorrendben az első ötös, majd Alex Rins még jobban rákapcsolva már több mint egy másodperces előnyt harcolt ki magának. Többet nem tudott, mert a mögötte érkező Salom szintén fantasztikusan ment, ám ennél többet valahogy ő sem tudott kicsikarni a KTM-ből, sőt a spanyol inkább már lassulni kezdett. Olyannyira elvesztette a ritmust, hogy a vége felé Marquez és Vinales is megelőzte őt. Ez viszont bár akkor ő sem sejthette, később nagyon jól jött neki. Az őt megelőző kettőssel ugyanis még tartotta a sebességet, így pedig mivel azok nagyon jó tempót diktáltak, utolérték Rins-t.

A tizenhetedik körben Marquez elkapta a csapattársát! Ezzel már kettős Estella Galicia vezetés volt az élen, de immáron már egy helycserével együtt. Ez egészen addig tartott míg nem az addig gyakorlatilag sötét lóként megbújó Vinales egy nagy hajrával (és két előzéssel) átvette az első helyet. Már csak néhány kör volt hátra amikor az első ötös valami eszméletlenül nagy csatát vívott! Mindegyikük hajmeresztő manővereket mutatott be, amire szükség is volt mert amilyen jól tudtak előzni a srácok, ugyanolyan vehemenciával védekezni is tudtak. A pole-ból induló Miguel Oliveira eközben egy kicsit közelebb jött és páholyból nézte az eseményeket, miközben készülődött arra hogy esetlegesen egy nagyot tudjun robbantani. 

Az utolsó körben Luis Salom előre tört! Megszerezte a vezetést, ám nem sokáig birtokolhatta hiszen Maverick Vinales nagyon szeretett volna nyerni. A Team Calvo versenyzője már az első kanyarban kifékezte honfitársát, majd belehúzott és szeretett volna egy minimális lélegzetvételnyi előnnyel célbaérni. Az elképzelés jó volt, ám a kivitelezés nem sikerült. A pontverseny éllovasa végig árnyékként követte Vinalest, majd az utolsó kanyarban nagyon szűken elfordulva belső íven megelőzte (gyakorlatilag lehetetlen helyen) Vinalest, így pedig megnyerte a futamot. Rins bejött harmadiknak, Oliveira pedig nagyon nagyot ment azzal hogy Marquezt megelőzte a végén, így pedig negyedik lett. 

Eredmények:

1. Luis Salom SPA Red Bull KTM Ajo (KTM) 38m 20.086
2. Maverick Viñales SPA Team Calvo (KTM) 38m 20.208
3. Alex Rins SPA Estrella Galicia 0,0 (KTM) 38m 20.368
4. Miguel Oliveira POR Mahindra Racing (Mahindra) 38m 20.464
5. Alex Marquez SPA Estrella Galicia 0,0 (KTM) 38m 20.502
6. Jonas Folger GER Mapfre Aspar Team Moto3 (Kalex KTM) 38m 39.732
7. Jack Miller AUS Caretta Technology – RTG (FTR Honda) 38m 47.774
8. Arthur Sissis AUS Red Bull KTM Ajo (KTM) 38m 47.897
9. Alexis Masbou FRA Ongetta-Rivacold (FTR Honda) 38m 54.883
10. Niklas Ajo FIN Avant Tecno (KTM) 38m 54.909
11. Isaac Viñales SPA Ongetta-Centro Seta (FTR Honda) 38m 55.216
12. Efren Vazquez SPA Mahindra Racing (Mahindra) 38m 55.447
13. Niccolò Antonelli ITA GO&FUN Gresini Moto3 (FTR Honda) 38m 55.609
14. Romano Fenati ITA San Carlo Team Italia (FTR Honda) 38m 55.714
15. Brad Binder RSA Ambrogio Racing (Suter Honda) 38m 55.972
16. Jakub Kornfeil CZE Redox RW Racing GP (Kalex KTM) 38m 56.034
17. Zulfahmi Khairuddin MAL Red Bull KTM Ajo (KTM) 38m 56.255
18. Alan Techer FRA CIP Moto3 (TSR Honda) 38m 56.572
19. Bryan Schouten NED Dutch Racing Team (FTR Honda) 38m 56.718
20. Lorenzo Baldassarri ITA GO&FUN Gresini Moto3 (FTR Honda) 38m 56.833
21. John McPhee GBR Caretta Technology – RTG (FTR Honda) 38m 58.669
22. Philipp Oettl GER Tec Interwetten Moto3 Racing (Kalex KTM) 39m 10.850
23. Livio Loi BEL Marc VDS Racing Team (Kalex KTM) 39m 10.929
24. Toni Finsterbusch GER Kiefer Racing (Kalex KTM) 39m 11.049
25. Alessandro Tonucci ITA La Fonte Tascaracing (FTR Honda) 39m 11.254
26. Francesco Bagnaia ITA San Carlo Team Italia (FTR Honda) 39m 11.371
27. Matteo Ferrari ITA Ongetta-Centro Seta (FTR Honda) 39m 11.834
28. Eric Granado BRA Mapfre Aspar Team Moto3 (Kalex KTM) 39m 19.031
29. Ana Carrasco SPA Team Calvo (KTM) 39m 30.977
30. Florian Alt GER Kiefer Racing (Kalex KTM) 39m 57.679
31. Watanabe Hyuga JPN La Fonte Tascaracing (FTR Honda) 39m 57.853

Kiestek:
Jasper Iwema NED RW Racing GP (Kalex KTM)
Thomas van Leeuwen NED Racing Team van Leeuwen (Bakker Honda)
Danny Webb GBR Ambrogio Ragcing (Suter Honda)
Juanfran Guevara SPA CIP Moto3 (TSR Honda)

Képforrás: P1race.hu

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?